ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2020 16:16 EEST | Updated 20/06/2020 16:27 EEST

Αντζελίνα Τζολί: Χώρισα με τον Μπραντ Πιτ για το καλό της οικογένειας

«Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου...» είπε η βραβευμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις.

ASSOCIATED PRESS
Το κάποτε χρυσό ζευγάρι του Χόλιγουντ, 13 Ιουνίου 2014

Η Αντζελίνα Τζολί αναφέρθηκε στο διαζύγιο της με τον Μπραντ Πιτ, στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στη Vogue για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) και στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο της ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επί δύο δεκαετίες, αλλά και στην πολυεθνική οικογένειά της. 

Όπως είπε, χώρισε από τον σύζυγο της Μπραντ Πιτ για την ευημερία της οικογένειάς της, προσθέτοντας ότι παραμένει επικεντρωμένη στην «αποθεραπεία» των έξι παιδιών τους- τριών υιοθετημένων και τριών βιολογικών- τα οποία χαρακτήρισε «πολύ γενναίους, πολύ δυνατούς νέους».

Το ειδύλλιο Τζολί - Πιτ ξεκίνησε το 2005 από τα γυρίσματα της ταινίας «Mr and Mrs Smith» στην οποία πρωταγωνιστούσαν. Παντρεύτηκαν το 2014 στη Νότια Γαλλία και δύο χρόνια αργότερα, υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου επικαλούμενοι αγεφύρωτες διαφορές. 

Al Bello via Getty Images
8 Δεκεμβρίου 2007
Lorenzo Santini via Getty Images

«Χώρισα για την ευημερία της οικογένειάς μου. Ήταν μία σωστή απόφαση», δήλωσε η 45χρονη ηθοποιός και σκηνοθέτης. «Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη σιωπή μου και τα παιδιά είδαν να γράφονται ψέματα γι′ αυτά στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τους υπενθυμίζω ότι γνωρίζουν την αλήθεια σε ό,τι τα αφορά κι πως έχουν τη δική τους άποψη για τα πράγματα». 

Αναφερόμενη στο πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά διαφορετικής καταγωγής, είπε ότι «όλα τα υιοθετημένα παιδιά έρχονται με το όμορφο μυστήριο ενός κόσμου που συναντά τον δικό σου. Όταν είναι από διαφορετική φυλή και χώρα, το δώρο αυτό είναι πολύ μεγάλο»,  σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χάσουν ποτέ επαφή με τις ρίζες τους και τον κόσμο από τον οποίον ήρθαν...»

Πριν από έναν χρόνο, ο Μπραντ Πιτ είχε αποκαλύψει στους New York Times ότι είχε ζητήσει τη βοήθεια των Ανώνυμων Αλκοολικών, παρακολουθώντας συνεδρίες επί ενάμισι χρόνο, ότι πλέον είναι νηφάλιος και ότι είχε καταφέρει να διαχειριστεί την τρομακτική δημοσιότητα που είχε πάρει το διαζύγιο με την Αντζελίνα Τζολί. 

Με πληροφορίες από τη βρετανική έκδοση της HuffPost