ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2019 10:55 EEST | Updated 10/07/2019 11:02 EEST

Aπάντηση Χρυσοχοΐδη σε Γεροβασίλη: Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση του αρχηγού

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά στην τέως υπουργό που τον κατηγορεί για αξιολόγηση στρατηγών με κομματικά κριτήρια.

Eurokinissi

Σε δήλωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει και επίσημα ότι ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η τέως υπουργός, κ. Όλγα Γεροβασίλη είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, κατηγορώντας τον για «ρεβανσιστικές επιθέσεις της νέας Δεξιάς», θυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει «για αξιολόγηση χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της τέως υπουργού:

«Σε λίγες ώρες μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση(!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς.

Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».