Η νύχτα των… στρατηγών – Ο Χρυσοχοΐδης αλλάζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αναμένεται η παραίτηση του αρχηγού της Αστυνομίας.
|
eurokinissi

Αποφασισμένος για σαρωτικές αλλαγές εμφανίστηκε από την πρώτη ημέρα του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε τις προθέσεις του μόλις λίγες ώρες μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής στη λεωφόρο Κατεχάκη. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Τρίτη στις 19.00 για ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα δεν συμμετείχε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Με την πρωτοβουλία αυτή ο Χρυσοχοΐδης έδειξε το δρόμο της εξόδου από το Σώμα στον αρχηγό, η παραίτηση του οποίου αναμένεται να υποβληθεί και επίσημα σήμερα Τετάρτη.

Το γεγονός της απουσίας του αρχηγού από τη σύσκεψη πυροδότησε αμέσως την αντιπαράθεση ανάμεσα στον Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, με αντικείμενο την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων και στις προπαρασκευαστικές ενέργειες που χρειάζονται για την εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου ασφαλείας. Ένα σχέδιο το οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να εκπονηθεί και να υλοποιηθεί ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Και εάν για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, είχαν κυκλοφορήσει ουκ ολίγα σενάρια που τον ήθελαν εκτός Σώματος, λόγω και της παρουσίας του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήματα γεννούνται για την απουσία του συνόλου των αντιστρατήγων.

Στη σύσκεψη αυτή, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και παρουσία των κ.κ. Οικονόμου και Κουμουτσάκου, συμμετείχαν οι υποστράτηγοι - Κλαδάρχες Ασφάλειας, Τάξης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Αλλοδαπών και προστασίας Συνόρων, και οι Υποστράτηγοι επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε άμεσα η αποδέσμευση αστυνομικών από vip στόχους και υπηρεσίες γραφείου, προς ενίσχυση της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των διμοιριών ΜΑΤ-ΥΜΕΤ.

Πλέον, ο δρόμος για έκτακτες κρίσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοίξει διάπλατος, ίσως και εντός της εβδομάδας.