Από 55.850 ευρώ με επιδότηση η ηλεκτρική Mercedes EQB

Ετοιμο για παραγγελίες στην Ελλάδα, το 5+2 θέσεων compact SUV.
Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes - Benz - Global CommuniDaimler AG

Μεγάλο και ηλεκτρικό γίνεται; Κι όμως. Πλέον, όλα μπορούν να γίνουν, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία.

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQB, λανσάρεται στην Ευρώπη αυτή την εποχή, με τις παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει, για ένα μοντέλο που συμπληρώνει την οικογένεια EQ, των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής μάρκας. Ετσι, μετά τις EQA, EQE και EQS, έρχεται η EQB και θα ακολουθήσει το μικρό van EQT, να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο μίγμα της αγοράς.

Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 4MATIC με ισχύ 168 kW, και EQB 350 4MATIC με 215 kW, με την αυτονομία να φθάνει στα 419 χιλιόμετρα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων μια εξαιρετικά μεγάλης αυτονομίας.

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes - Benz - Global CommuniDaimler AG

Η EQB μοιράζεται την προηγμένη τεχνολογία συστήματος κίνησης με την EQA, και έχει το ίδιο, μακρύ μεταξόνιο (2,829μ.) με την GLB, σε ένα αμάξωμα μήκους 4.684μ., πλάτους 1.834μ. και ύψους 1.667μ. Στην 5θέσια έκδοση ο όγκος φόρτωσης είναι 495 και στην 7θέσια 465, με τις πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης σειράς να ρυθμίζονται σε διάφορες κλίσεις, ενώ προαιρετικά διατίθεται και η δυνατότητα μετακίνησης των πίσω καθισμάτων, εμπρός/πίσω κατά 14 εκ., ώστε να μεγαλώσει το πορτ-μπαγκάζ κατά έως 190 λίτρα.

Στην 7θέσια διάταξη, τα δύο επιπλέον ανεξάρτητα καθίσματα, της 3ης σειράς, είναι πολύ άνετα για άτομα ύψους έως 1,65 μ. και μπορούν να αναδιπλωθούν, δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο φόρτωσης. Τα εκτενή χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν πτυσσόμενα προσκέφαλα, ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές δύναμης στις εξωτερικές θέσεις και αερόσακο παραθύρων που προστατεύει και τους επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων. Συνολικά, μπορούν να τοποθετηθούν έως τέσσερα παιδικά καθίσματα στη δεύτερη και τρίτη σειρά, συν ένα ακόμη στο κάθισμα του συνοδηγού.

Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes-EQ, EQB 350 4MATIC
Mercedes - Benz - Global CommuniDaimler AG

Το μοντέλο διαθέτει σύστημα υποβοήθησης ECO που προσφέρει βελτιστοποιημένη διαδικασία ανάκτησης ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ η πλοήγηση με Electric Intelligence, διευκολύνει τον χειρισμό της EQB στην καθημερινότητα, καθώς υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον εκάστοτε προορισμό.

Καταλήγοντας, η EQB διαθέτει ευφυή συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως διατήρησης λωρίδας και ενεργής υποβοήθησης πέδησης, λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης κ.ά.

Popular in the Community