Αριζόνα: Τεράστια κατολίσθηση βράχων στη λίμνη Πάουελ (βίντεο)

Ένα τεράστιο τμήμα του βράχου πέφτει στο νερό, δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα.
.
.
Avery Noorda

Πολίτες που έκαναν βαρκάδα στη λίμνη Πάουελ κοντά στα σύνορα Γιούτα-Αριζόνα έγιναν μάρτυρες μιας τεράστιας κατολίσθησης βράχων τη Δευτέρα. Δύο από αυτούς τους σκάφους έστειλαν απίστευτα βίντεο από το γεγονός στο KUTV News.

«Μόλις κάναμε βαρκάδα κατά μήκος της λίμνης και είδαμε μερικούς βράχους και λίγη άμμο να πέφτει», είπε η Μίλα Κάρτερ από τη Θάτσερ της Αριζόνα. Έβγαλα το κινητό μου ακριβώς την στιγμή της κατολίσθησης ».

Το βίντεο της Κάρτερ δείχνει ένα τεράστιο τμήμα του βράχου να πέφτει στο νερό, δημιουργώντας ένα τεράστιο κύμα.

Η Κάρτερ λέει ότι ο σύζυγός της επιτάχυνε γρήγορα τη βάρκα για να ξεφύγει κύμα. « Το κύμα ήταν αρκετά μεγάλο που θα μπορούσε να καταπιεί το σκάφος », είπε η Κάρτερ, περιγράφοντας πόσο μεγάλο ήταν το κύμα.

«Ευτυχώς όλοι ήταν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή και δεν συνέβη το αντίστροφο».

H Λίμνη Πάουελ, στον ποταμό Κολοράντο, κατασκευάστηκε το 1963 και σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα τεχνητή λίμνη των ΗΠΑ, αφού παρέχει νερό σε Νεβάδα, Αριζόνα και Καλιφόρνια.

Ωστόσο η έντονη ξηρασία των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με την υπεράντληση νερού, έχει μειώσει τα επίπεδα του νερού στο 42% της χωρητικότητάς της.

Πολλοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τονίζουν πως σε δύο χρόνια η λίμνη δεν θα μπορεί πλέον να τροφοδοτήσει με νερό το υδροηλεκτρικό της φράγμα, ενώ κάποιοι εκφράζουν τον φόβο ότι σε τέσσερα χρόνια, μπορεί να σταματήσει τελείως ο ρους του ποταμού.

Πηγή: Weartv