Αρκάνσας: Κοριτσάκι βρήκε διαμάντι 2,95 καρατίων σε πολιτειακό πάρκο

Το κοριτσάκι επισκέφθηκε το πάρκο με τον πατέρα και τη γιαγιά της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.
.
.
Arkansas State Parks

Ένα κορίτσι 7 ετών ανακάλυψε κατά τύχη ένα καφέ διαμάντι 2,95 καρατίων σε πολιτειακό πάρκο του Αρκάνσας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο λόγος για την Άσπεν Μπράουν, βρήκε το διαμάντι στο πάρκο Crater of Diamonds της πόλης Μερφρισμπόρο του Αρκάνσας ενώ γιόρταζε τα έβδομα γενέθλιά της, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πάρκου.

Η ανακάλυψη της 7χρονης «είναι η δεύτερη πιο σημαντική που έχει καταγραφεί από επισκέπτη του πάρκου φέτος και ξεπερνιέται μόνο από ένα καφέ διαμάντι 3,29 καρατίων που ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο», ανέφερε σε ανακοίνωση το πάρκο, αναφέρει το CNN.

«Η Μπράουν επισκέφθηκε το πάρκο με τον πατέρα και τη γιαγιά της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Βρήκε έναν πολύτιμο λίθο περίπου στο μέγεθος ενός πράσινου μπιζελιού από ένα μονοπάτι κατά μήκος της βορειοανατολικής πλευράς της περιοχής αναζήτησης», ανέφεραν αρχικά οι υπεύθυνοι του πάρκου αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο τελικά για ένα διαμάντι.

«Το διαμάντι της Άσπεν έχει χρυσοκάστανο χρώμα και αστραφτερή λάμψη. Είναι ένας πλήρης κρύσταλλος, χωρίς σπασμένες όψεις. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα διαμάντια που έχω δει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στην ο Γουάμον Κοξ, βοηθός επιθεωρητής του πάρκου.

Πάντως, στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι τόσο σπάνια η εύρεση διαμαντιών, αν και το συγκεκριμένο ήταν πολύ καλά σχηματισμένο και πολλών καρατίων.

Πολλοί σπεύδουν στο πάρκο, 37 στρεμμάτων και ανακαλύπτουν αρκετά συχνά διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους όπως αμέθυστους και γρανάτες.

Δημοφιλή