Το πιο ροζ διαμάντι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία πωλήθηκε για 60 εκατ. δολάρια

Περίπου τρείς φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή.
China News Service via Getty Images

Ένα υπέρλαμπρο ροζ διαμάντι, πωλήθηκε για σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια (62 εκατ. ευρώ), περίπου τρείς φορές πάνω από την εκτιμώμενη τιμή, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Το διαμάντι αναμενόταν να πουληθεί για περίπου 21 εκατομμύρια δολάρια (22 εκατ. ευρώ).

Το ροζ διαμάντι των 11,15 καρατίων, με την ονομασία «Williamson Pink Star», μοναδικό τόσο για το μέγεθός του όσο και για το χρώμα του, είναι ένα από τα πιο καθαρά, πιο ροζ διαμάντια που βγήκαν ποτέ σε δημοπρασία, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Sotheby’s.

Sotheby's

«Η ανακάλυψη ενός πολύτιμου λίθου, όπως του ροζ διαμαντιού, οποιουδήποτε μεγέθους είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, κάτι που, με το πρόσφατο κλείσιμο του ορυχείου Άργκαϊλ φαινόταν εξαιρετικά απίθανο. Λόγω της περιορισμένης προσφοράς και της αυξανόμενης ζήτησης, οι τιμές για μεγάλα ροζ διαμάντια κορυφαίας ποιότητας, άνω των 5 καρατίων, έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος «Κοσμημάτων και Ρολογιών» του Sotheby’s Asia, Γουένχαο Γιού.

Το διαμάντι σε παστέλ απόχρωση, ονομάστηκε προς τιμήν δύο άλλων ροζ διαμαντιών, του CTF Pink Star, το οποίο πουλήθηκε για 71,2 εκατομμύρια δολάρια (73.4 εκατ. ευρώ) το 2017, και του διαμαντιού «Williamson», ένα ροζ διαμάντι που δόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Πηγή: CNN.com

Δημοφιλή