demoprasia

Ο 23χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής που καθόρισε την εικόνα του διασημότερου μικρού μάγου της νεανικής λογοτεχνίας.
Απεικονίσεις υψηλής τεχνολογίας αποκάλυψαν ότι ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς πείραξε πίνακα του Herri met de Bles για να βελτιώσει τη σύνθεση των μορφών.
Ένας αγοραστής από τη Βαρκελώνη έκανε το deal της ζωής του με έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου το οποίο θεωρούνταν χαμένο επί δεκαετίες.
Τα «μυστικά» μίας δημοπρασίας έργων τέχνης, τα χαρακτηριστικά του Έλληνα συλλέκτη, οι μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού. Ο managing director της Vergos Auctions στη HuffPost.
«Η ιστορία του και η ακριβής χρονολόγησή του παραμένουν μυστήριο».
Οι μελετητές εκτιμούν ότι η επιστολή που δεν φέρει ημερομηνία, γράφτηκε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 1920, όταν ο συγγραφέας νοσηλευόταν σε κλινική της βόρειας Ιταλίας.
Είχε εξαφανιστεί για πάνω από 50 χρόνια και βρέθηκε τυχαία από έναν Βρετανό στη σοφίτα της εξοχικής κατοικίας των γονιών του.
Η λήκυθος 2.500 ετών «ανήκε» στον Σκωτσέζο διπλωμάτη Τόμας Μπρους, ο οποίος είναι γνωστός για την απόκτηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Η έπαυλη βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης μεταξύ της εγγονής του Πρίσλεϊ και μιας εταιρείας που διεκδίκησε την ιδιοκτησία της λόγω αδυναμίας εξόφλησης δανείου.
Το Huia είναι ένα εξαφανισμένο είδος νεοζηλανδικού θαλάσσιου πτηνού.