Αργυρούπολη: Πήγε για κούρεμα μετά τη ληστεία ο Συνταγματάρχης - Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του

Πώς «χτυπούσε» στις τράπεζες - Τα οικονομικά προβλήματα, το μπαράζ ληστειών και η «χειροβομβίδα».
.
.
HuffPost Greece

Μπουκαλάκια, τυλιγμένα με μονωτική ταινία, ώστε να μοιάζουν με εκρηκτικό μηχανισμό, είχε στα χέρια του ο 53χρονος Συνταγματάρχης του Στρατού, τον οποίο συνέλαβαν τα στελέχη της Ασφάλειας για ληστείες τραπεζών.

Ο εν ενεργεία αξιωματικός παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως έχει διαπράξει τρεις ληστείες σε αντίστοιχα υποκαταστήματα σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη.

*ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΙΣ 7/11/2022

Χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να προσεγγίζει τους στόχους του, αλλά το στάθμευε αρκετά μακριά για να μην συγκρατήσει κάποιος τον αριθμό κυκλοφορίας του. Φορούσε μάσκα κατά του κορονοϊού, απειλούσε τους ταμίες ότι θα απασφαλίσει τη χειροβομβίδα, που κρατούσε στα χέρια και άρπαζε τα χρήματα.

ΕΛ.ΑΣ

Πήγε για κούρεμα

Λίγο πριν από τις δέκα το πρωί της Δευτέρας διέπραξε τη ληστεία σε υποκατάστημα στην Αργυρούπολη και αμέσως μετά πήγε σε κομμωτήριο τής Δάφνης. Από την Ασφάλεια, όμως, είχε συσταθεί ειδική ομάδα από στελέχη του Τμήματος Ληστειών και πολύ γρήγορα τον εντόπισαν μετά το κούρεμα και τον ακινητοποίησαν στην περιοχή της Δάφνης. Επάνω του είχε 2.500 ευρώ, τη λεία από τη ληστεία, ενώ φορούσε τα ίδια ρούχα, με τα οποία τον είχαν απαθανατίσει οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας.

Τα οικονομικά προβλήματα

Κατά την εξέτασή του από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας παραδέχθηκε τις πράξεις του και υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτές λόγω των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα είχε αναγκαστεί να διαμένει με τη σύζυγο και το παιδί τους σε ξενοδοχείο, ενώ ήταν θαμώνας πρακτορείων ΟΠΑΠ όπου φαίνεται ότι ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της λείας από τις ληστείες.

Το παρελθόν του

Ο 53χρονος έχει το βαθμό του Συνταγματάρχη του Οικονομικού του Ελληνικού Στρατού. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και υπηρετούσε σε μονάδα διοικητικής μέριμνας της Αττικής.

Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και απάτη και το καλοκαίρι το αρμόδιο Στρατιωτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστρατεία του, αλλά επειδή δεν έχει δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παραμένει στην ενέργεια, χωρίς να ασκεί καθήκοντα.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του

Ποινική δίωξη για την κατηγορία της ληστείας κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του συνταγματάρχη που συνελήφθη χθες για ληστεία σε τράπεζα στην Αργυρούπολη, κατά την διάρκεια της οποίας φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστική χειροβομβίδα.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του στρατιωτικού αναφέρεται πως είναι ο δράστης ληστειών, σε Νέα Σμύρνη, Παλ.Φάληρο και Αργυρούπολη από τις οποίες απέσπασε χρηματικό ποσό περίπου 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Δημοφιλή