Αταλάντη: Ρωγμές σε σπίτια και καθίζηση σε παραλία στην Αιδηψό από τον σεισμός των 4,8 Ρίχτερ

Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τις αλλαγές που προκάλεσε στο τοπίο στον Μύλο Γιάλτρων η σεισμική δόνηση
diavlosnews.gr
diavlosnews.gr
diavlosnews.gr

Ρωγμές σε αρκετά σπίτια κυρίως σε χωρία προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή της Αταλάντης ενώ φαίνεται πως υπήρξε και καθίζηση σε παραλία

Περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο χωριό Έξαρχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ενώ κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών θα έκανε αυτοψία σε οικίες, καταστήματα. Ζημιές έχει υποστεί και το δημοτικό σχολείο, το οποίο έμεινε σήμερα κλειστό.

Σε αυτό υπάρχουν εμφανείς ρωγμές, θα πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα του από μηχανικούς και να δοθεί το πράσινο φως για να λειτουργήσει.

Αρκετοί κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να εμφανίζουν ρωγμές φιλοξενήθηκαν σε φιλικά τους πρόσωπα με τους περισσότερους να περνούν μία δύσκολη βραδιά λόγω των μετασεισμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρκετοί κάτοικοι έμειναν ξύπνιοι, άλλοι κοιμήθηκαν ντυμένοι με τα φώτα ανοιχτά, έτοιμοι σε περίπτωση δυνατού σεισμού να πεταχτούν αμέσως έξω.

Στο χωριό πάντως επικρατεί ψυχραιμία και όχι πανικός.

Βυθίστηκε τμήμα της παραλίας «Μύλος των Γιάλτρων» στην Αιδηψό

Ωστόσο η σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ προκάλεσε προβλήματα και στην Ιστιαία Αιδηψού όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Κοτζιά, μια παραλία υπέστη καθίζηση.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε το τοπικό σάιτ diavlosnews.gr, λόγω του σεισμού, ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας έχει κατακρημνιστεί.

«Τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία «Μύλος των Γιάλτρων», μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας».

Περιγράφοντας το γεωδυναμικό φαινόμενο που συνέβη μετά την σεισμική δόνηση ο κ. Κοντζιάς εξήγησε ότι το φαινόμενο της υποχώρησης του εδάφους σημειώθηκε σε έκταση περίπου 150 έως 200 τετραγωνικών μέτρων, που πλέον έχει αποκλειστεί για τους λουόμενους.

diavlosnews.gr
diavlosnews.gr
diavlosnews.gr

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών μας ενημέρωσαν ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί σε ένα σημείο που γίνονται συγκεντρώσεις άμμου οι οποίες υποχώρησαν όπως υποχωρεί μια χιονοστιβάδα μετά από από κάποια δόνηση. Είναι κάτι το οποίο είχε ξανασβεί το 1995, μετά από κάποια άλλη σεισμική δόνηση» ανέφερε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού.

diavlosnews.gr
diavlosnews.gr
diavlosnews.gr

Πηγές: ΕΡΤ, diavlosnews.gr

Δημοφιλή