Απάντηση Θεοδωρικάκου μετά από καταγγελία αξιωματικού για συμβάν του 2021

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του επιτίθεται στην ιστοσελίδα Documento και στον καταγγέλλοντα αξιωματικό.
.
.
Eurokinissi

Για «αθλιότητα» κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας Τάκης Θεοδωρικάκος στην καταγγελία ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, σύμφωνα με τον οποίο τον Νοέμβριο του 2021 δέχθηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό του Σώματος να συγκαλύψει περιστατικό με υπόθεση ναρκωτικών, στο οποίο εμπλεκόταν και ο γιος του υπουργού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προαναγγέλλει μήνυση, «ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά, και εναντίον των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες».

Η καταγγελία έγινε γνωστή το απόγευμα τής Κυριακής από την ιστοσελίδα του Documento και, όπως αναφέρεται στο κείμενο, τη βραδιά που ανακοινώθηκε η αποστρατεία του, ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Άμεσης Δράσης κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πως στις 22 Νοεμβρίου 2021 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κάνοντας έλεγχο σε τρεις νεαρούς στο Μαρούσι διαπίστωσαν πως είχαν μαζί τους ποσότητα ναρκωτικών.

Μεταξύ των νεαρών ήταν - σύμφωνα πάντοτε με την ίδια καταγγελία - και ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αποτέλεσμα να δεχθεί πίεση από τον τότε αρχηγό του Σώματος και νυν Γενικό Γραμματέα του υπουργείου να μην γίνει η προσαγωγή και να καταστραφούν τα ναρκωτικά.

Θεοδωρικάκος: Δόλια ψεύδη και συκοφαντίες από αξιωματικό το βράδυ που αποστρατεύτηκε

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση της καταγγελίας, απαντώντας και διαψεύδοντας σε ορισμένο ύφος:

«Ως εδώ η αθλιότητα!
Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας. Το οποίο και στη συνέχεια συγκεκριμένες ιστοσελίδες, με συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, έσπευσαν να υιοθετήσουν.
Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.
Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό.
Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου,στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να εξυπηρετεί τις πολιτικές του εμπάθειες απέναντί μου, θίγοντας το παιδί μου. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Ως Υπουργός, ως Έλληνας Πολίτης, αλλά, κυρίως, ως γονιός. Ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των ηθικών αυτουργών και των εκτελεστών αυτής της άθλιας σκευωρίας. Αλλά, και εναντίων των πρόθυμων ρυπαρογράφων που τις υιοθετούν και τις αναπαράγουν, εξυπηρετώντας πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Ως εδώ η αθλιότητα!»

Καραμαλάκης: Αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργού, Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας: « Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα. Πρόκειται για αθλιότητες! Άξιο αναφοράς είναι ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με την έναρξη της διαδικασίας των τακτικών κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην Ελληνική Αστυνομία κάνουν λόγο για ένα πλούσιο παρασκήνιο, με δυνατούς πρωταγωνιστές τόσο εντός όσο και εκτός σώματος.

Υπ.Προστασίας: Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών είναι του 2018

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα ”Το Βήμα της Κυριακής”- φέρεται να είναι του 2018» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ» συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Δημοφιλή