Αυστραλία: Σκότωσαν σκυλιά σε καταφύγιο λόγω φόβων για διασπορά του ιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θηλυκά σκυλιά είχε μόλις γεννήσει αρκετά κουταβάκια.
Σκυλάκι σε καταφύγιο
Σκυλάκι σε καταφύγιο
Oleksii Karamanov via Getty Images

Αυστραλοί αξιωματούχοι προκάλεσαν θύελλα οργής αφού διέταξαν την θανάτωση πολλών σκυλιών που είχαν διασωθεί, εξαιτίας φόβων μετάδοσης του κορονοϊού, πυροδοτώντας έτσι κυβερνητική έρευνα.

Το αγροτικό συμβούλιο Bourke Shire στη Νέα Νότια Ουαλία διέταξε τα σκυλιά να θανατωθούν την περασμένη εβδομάδα για να εμποδίσουν εθελοντές σε καταφύγιο ζώων να ταξιδέψουν εκεί για να τα μαζέψουν, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας εύρεσης σπιτιού για τα ζώα, σύμφωνα με το Γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εποπτεύει τα τοπικά συμβούλια, ανέφερε την Κυριακή το Sydney Morning Herald.

Δεν ήταν σαφές πόσα σκυλιά σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από αυτά ήταν θηλυκό και είχε γεννήσει πρόσφατα πολλά κουταβάκα.

Στη Νέα Νότια Ουαλία έχει σημειωθεί ένα κύμα κρουσμάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα υγείας, δεν υπήρξαν πρόσφατα κρούσματα Covid-19 στο Κομπάρ, όπου βρίσκεται το καταφύγιο, αν και στοιχεία του ιού έχουν εντοπιστεί στο λύματα του Κομπάρ.

Η OLG ερευνά τώρα για να διαπιστώσει εάν το συμβούλιο παραβίασε τους νόμους για την πρόληψη της κακοποίησης των ζώων, σύμφωνα με το Herald.

Οι εθελοντές των καταφυγίων είναι στενοχωρημένοι για τις δολοφονίες, είπε πηγή στο Herald. Σύμφωνα με την πηγή, είχαν θεσπίσει προσεκτικά μέτρα ασφαλείας απέναντι στον κορονοϊό για τη συλλογή των σκύλων.

«Είμαστε βαθιά στενοχωρημένοι και εντελώς τρομοκρατημένοι από αυτούς τους τραγικούς θανάτους των σκυλιών», δήλωσε η ακτιβίστρια της Animal Liberation, Λίζα Ράιαν, στο Herald.

«Απορρίπτουμε εντελώς τις απαράδεκτες δικαιολογίες του Συμβουλίου ότι αυτή η δολοφονία πραγματοποιήθηκε ως μέρος ενός σχεδίου ασφάλειας για την COVID».

Δημοφιλή