Αγιος Αρτέμιος: Γειτονιά γνωστή ως «γούβα» πρασινίζει με νέα παρέμβαση

Ο λόγος για το έβδομο πάρκο τσέπης του Δήμου Αθηναίων.
Το πάρκο Λεάγρου πριν τις επεμβάσεις
Δήμος Αθηναίων
Το πάρκο Λεάγρου πριν τις επεμβάσεις

Στον Άγιο Αρτέμιο, σε μία πυκνοδομημένη γειτονιά της Αθήνας, γνωστή και ως Γούβα, «γεννήθηκε» το 7 κατά σειρά pocket park της πόλης. Με το πάρκο αυτό, διευρύνεται το δίκτυο των καινοτόμων βιοκλιματικών χώρων πρασίνου.

Οπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», δημιουργείται ένας μικρός, ωστόσο σημαντικός, «πνεύμονα» πρασίνου στην περιοχή του Αγίου Αρτεμίου. Σκοπός είναι έως το τέλος του χρόνου να έχουν ολοκληρωθεί τα πρώτα δέκα pocket parks.

Το πάρκο Λεάγρου μετά τις επεμβάσεις
Δήμος Αθηναίων
Το πάρκο Λεάγρου μετά τις επεμβάσεις

Συγκεκριμένα

Δύο νέα μεγάλα δέντρα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα, ενώ συνολικά 250 πολυετή φυτά, ανθισμένα τους περισσότερους μήνες του χρόνου, συνέβαλαν στην αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας. Σε όλο το πάρκο χρησιμοποιήθηκαν φυτά με έντονη ανθοφορία που τοποθετήθηκαν σε οριοθετημένα λοφάκια, ενώ στην πίσω πλευρά του πάρκου δημιουργήθηκε μία πράσινη «πλάτη» από ζαχαροκάλαμα, αποκρύβοντας τον τσιμεντένιο τοίχο. Περιφερειακά του πάρκου φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων: Η εξωτερική με πικροδάφνες και η εσωτερική με αγγελικές. Όλοι οι τοίχοι, περιμετρικά βάφτηκαν, ενώ ο φωτισμός ενισχύθηκε με φωτοβολταϊκά πάνελ για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των επισκεπτών καθώς και για την ενεργειακή αυτονομία του πάρκου. Επιπλέον, το αρδευτικό σύστημα ανανεώθηκε πλήρως, όπως και ο αστικός εξοπλισμός προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μέσα σε έναν καταπράσινο, σκιερό και ασφαλές χώρο.

Το 7 πάρκο «τσέπης» έγινε αξιοποιώντας τη δωρεά της Nova - μέλος της United Group.