Αγρότες: Αλλάζουν μορφή στις κινητοποιήσεις - Κλείνουν τελωνεία, λιμάνια, δημόσιες υπηρεσίες

Παραμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί αγρότες.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στις 06:30 το απόγευμα συλλαλητήριο στην Καρδίτσα.

Αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου έχουν αποκλείσει το τελωνείο στη Λάρισα, ενώ έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στις 6:00 το απόγευμα και στα Τρίκαλα, αλλά και στη Ζαγορά Πηλίου. Ο αποκλεισμός του τελωνείου εντάσσεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι αγρότες, ζητώντας να σταματήσουν το συντομότερο οι ελληνοποιήσεις.

Σήμερα αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4:00 το απόγευμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παναγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο του τελωνείου των Ευζώνων, με τη συμμετοχή αγροτών και από άλλα σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ για τα φορτηγά.

Νέο συλλαλητήριο μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου και μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων πραγματοποιούν από της 11:00 το πρωί οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων με φόντο την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στις Βρυξέλες για την αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα συνεχιστούν με άλλες μορφές και με νέα συλλαλητήρια. Τις αποφάσεις όμως για το πώς και πότε θα γίνουν αυτά τα συλλαλητήρια θα τις πάρουν μετά τη σημερινή κινητοποίηση που έχουν οι αγρότες στη Θεσσαλία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε, ότι «δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι περισσότερο, αλλά υπάρχει περιθώριο, για πιο έντονη πίεση στην Ευρώπη».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή