ΔΙΕΘΝΕΣ
22/07/2019 12:25 EEST | Updated 22/07/2019 12:45 EEST

Oι μεγάλες στιγμές του Μπόρις Τζόνσον (best videos!)

Το πρακτορείο Reuters ξαναθυμάται τις αξέχαστες στιγμές του Μπόρις Τζόνσον, καθώς εκείνος ετοιμάζεται να στεφθεί επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Reuters

«Τσουλώντας» χωρίς να κρατιέται από πουθενά, κρεμασμένος από ένα συρματόσχοινο, ο Μπόρις Τζόνσον ανεμίζει βρετανικά σημαιάκια, σε πάρτι σε ένα από τα πάρκα του Λονδίνου. Είναι μια από τις αξέχαστες - μη αθλητικές στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Για τους περισσότερους πολιτικούς, μία τέτοια εικόνα θα προκαλούσε εξευτελιστική αμηχανία, που θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα τους. Για τον άνθρωπο, ωστόσο, που φημίζεται για τα απίθανα ξανθά μαλλιά του (οι κακοπροαίρετοι τα παρομοιάζουν με...σφουγγαρίστρα) και αναμένεται να αναδειχθεί ως επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας την Τρίτη (23 Ιουλίου 2019), είναι άλλη μία «περιπέτεια» στο πλαίσιο της μακράς πορείας του.

Ο Τζόνσον, 55 ετών, έχει κατορθώσει να μετατρέπει παράξενες στιγμές  δημοσιότητας, όπως αυτή, σε κωμικές περιπέτειες χάρη στο προσόν της υψηλής αγγλικής εκκεντρικότητας - ένα χαρακτηριστικό που τον έκανε δημοφιλή σε πολλούς Βρετανούς, οι οποίοι τον βλέπουν ως πρωτότυπη αντίθεση έναντι των πολιτικών αντιπάλων του.

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να μάθει να φτιάχνει λουκάνικα (αλλά αποτυγχάνει)

Είτε ψαρεύει τα ψάρια (σε μια επίσκεψη στο Έσσεξ στην ανατολική Αγγλία) είτε χτυπάει με ορμή ένα άτυχο 10χρονο αγόρι που πέταξε στο έδαφος κατά τη διάρκεια ενός αυτοσχέδιου παιχνιδιού ράγκμπι σε ταξίδι στην Ιαπωνία το 2015, οι αξιοθρήνητες περιπέτειες του Τζόνσον και η δήθεν «ασυμβίβαστη» συμπεριφορά του τείνουν απλώς να ενισχύουν τη φήμη του.

Αυτή η ικανότητα να ψυχαγωγεί τους οπαδούς του, ίσως είναι ένα από τα προσόντα που τον οδηγούν - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - στην Ντάουνινγκ Στριτ, με «σημαία» το Brexit.

Sponsored Post