Χαλάζι σε μέγεθος ανανά σπάει όλα τα ρεκόρ στο Τέξας (Εικόνες)

Κυνηγοί καταιγίδων έπεσαν πάνω στο απρόσμενο θέαμα και κατέγραψαν μοναδικές εικόνες.
Val Castor via AP

Κυνηγοί καταιγίδων στο Τέξας των ΗΠΑ ανακάλυψαν μια τεράστια «πέτρα» από χαλάζι, που σύμφωνα με ερευνητές είναι πιθανό να αποτελεί νέο ρεκόρ για την αμερικανική πολιτεία.

Val Castor via AP

Οι Βαλ και Έιμι Κάστορ βρήκαν ένα κομμάτι χαλαζιού μήκους άνω των 17,78 εκατοστών την Κυριακή στην άκρη του δρόμου ενώ «κυνηγούσαν» ένα μεγάλο σύστημα καταιγίδας. Οπως είπαν, το χαλάζι είχε μέγεθος όσο περίπου ένας ανανάς.

Val Castor via AP

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο χαλάζι που έχω δει ποτέ και κυνηγάω καταιγίδες για περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο Βαλ Κάστορ.

Ο Κάστορ είπε ότι χαλάζι μεγέθους μπάλας του μπέιζμπολ έπεφτε ενώ οδηγούσε, συμπεριλαμβανομένης μιας που έσπασε το παρμπρίζ του, προτού εντοπίσει το τεράστιο κομμάτι σε ένα χαντάκι στην άκρη του δρόμου. «Μπορούσα να το δω από πιθανώς από 100 μέτρα μακριά», είπε.

Η τεράστια πέτρα χαλαζιού πιστεύεται ότι είναι ένα νέο ρεκόρ για την πολιτεία του Τέξας, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 16,25 εκατοστών που καταγράφηκε το 2021. Ωστόσο, μένει να επιβεβαιωθεί από μια ομάδα ερευνητών που περιλαμβάνει κλιματολόγους και μετεωρολόγους.

Η βαρύτερη πέτρα χαλαζιού που έχει καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε διάμετρο 27,94 εκατοστά και ζύγιζε σχεδόν 1 κιλό (907 γραμμάρια). Εντοπίστηκε στη Νότια Ντακότα τον Ιούλιο του 2010, σύμφωνα με τα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικών Πληροφοριών.

Δημοφιλή