Χαλκιδική: Πώς πέθανε 16χρονη από αλλεργικό σοκ

Ρώτησε αν το πιάτο της είχε συστατικό στο οποίο έχει αλλεργία και της είπαν «όχι».
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Το «τελευταίο αντίο» στη 16χρονη που πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Χαλκιδική, λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι.

Η κοπέλα έκανε διακοπές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ενώ έκατσε σε ένα εστιατόριο, ρώτησε κατά την παραγγελία της εάν περιέχει το πιάτο της ένα συστατικό στο οποίο έχει αλλεργία.

Από το κατάστημα της απάντησαν «όχι». Η 16χρονη το έφαγε και έπαθε αλλεργικό σοκ.

Το ασθενοφόρο κατέφτασε μετά από 45 λεπτά ωστόσο ήταν πλέον αργά για το κορίτσι καθώς είχε καταλήξει.

«Έφαγε ένα χοτ ντογκ και κατέρρευσε», λέει η μητέρα της

«Η κόρη μου έφαγε ένα χοτ ντόγκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και πάντα πρόσεχε όταν έτρωγε έξω. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε κι αν υπήρχε κάποιο γαλακτοκομικό σε αυτό που κατανάλωσε», ανέφερε η μητέρα της 16χρονης, τονίζοντας ότι το κορίτσι μόλις έφαγε κατέρρευσε.

Η μία από τις φίλες της που ήταν μαζί έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο της μονάδας που διέμεναν προκειμένου να φέρει στη 16χρονη τα φάρμακά της, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να σπεύσει στο σημείο, όμως, όπως καταγγέλει η μητέρα της ανήλικης, άργησε να φτάσει 45 λεπτά.

«Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε απο τη ζωή», αναφέρει η μητέρα της 16χρονης. «Ηταν το πιο καλό παιδί και έσβησε μόλις 16 ετών χωρίς βοήθεια. Στο κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν», σημειώνει.

«Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει», αναφέρει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις.

Δημοφιλή