Χάμπεκ στο Νταβός: Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας στη ρωσική ενέργεια

«Δεν πρέπει η Δύση να εμπλακεί σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, το μέτωπο πρέπει να παραμείνει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».
via Associated Press

«Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο», παραδέχτηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Δεν ήταν η Ευρώπη που ήταν εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο. Ήταν η Γερμανία. Και αν κοιτάξει κανείς πίσω, είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο», δήλωσε ο Χάμπεκ τονίζοντας ωστόσο ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην προσπάθεια απεξάρτησης είναι «τεράστια».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Βερολίνο να εγκρίνει την αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία, ο Χάμπεκ σημείωσε ότι η Γερμανία «λόγω της ιστορίας της είναι κάπως επιφυλακτική, αλλά, αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να στείλουν ανάλογα άρματα, θα κάνουν πιο εύκολη την απόφασή μας».

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στήριξη και αυτή θα είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο νέος υπουργός ’Αμυνας, πρόσθεσε ο Χάμπεκ και επανέλαβε ότι δεν πρέπει η Δύση να εμπλακεί σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, «το μέτωπο πρέπει να παραμείνει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή