Χάος στους δρόμους του Καναδά: Πέντε εκατομμύρια μέλισσες «απέδρασαν» από φορτηγό

Αχ μελισσούλα, μελισσάκι βγήκες στο δρόμο και προκάλεσες χάος.
Lucy Lambriex via Getty Images

Η αστυνομία κοντά στο Τορόντο προειδοποίησε τους οδηγούς να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους καθώς τελάρα με πέντε εκατομμύρια μέλισσες έπεσαν από φορτηγό.

Η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον είπε ότι έλαβε μια κλήση περίπου στις 6.15 π.μ. την Τετάρτη 30/8 που ανέφερε ότι τα τελάρα με τις μέλισσες έπεσαν σε ένα δρόμο στο Μπέρλινγκτον του Οντάριο.

«Δεν είμαστε σίγουροι πώς ή τι ακριβώς συνέβη, αλλά σε κάποιο σημείο τα τελάρα με τις μέλισσες και τις κυψέλες έπεσαν από την νταλίκα και έπεσαν σε όλο το δρόμο», δήλωσε ο αστυφύλακας Ράιαν Άντερσον, στο CBC News.

«Τα τελάρα ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και σμήνη μελισσών πετούσαν τριγύρω», είπε ο Άντερσον. «Ο αρχικός μελισσοκόμος που ήταν στη σκηνή τσιμπήθηκε μερικές φορές». Η αστυνομία σύστησε στους περαστικούς να μην πλησιάζουν την περιοχή, αναφέρει ο Guardian.

Το περιστατικό ανάγκασε την αστυνομία να προειδοποιήσει τους οδηγούς να κλείνουν τα παράθυρά τους καθώς περνούσαν και τους πεζούς να αποφεύγουν την περιοχή.

Περίπου μια ώρα αφότου η αστυνομία δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση στα social media, αρκετοί μελισσοκόμοι έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Έξι ή επτά μελισσοκόμοι έφτασαν τελικά στο σημείο, είπε ο Άντερσον.

Περίπου στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα), η αστυνομία είπε ότι οι περισσότερες από τις πέντε εκατομμύρια μέλισσες είχαν συλλεχθεί με ασφάλεια και τα τελάρα απομακρύνθηκαν. Κάποια τελάρα τα άφησαν εσκεμμένα στο σημείο οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουν μόνες τους κάποιες από τις μέλισσες.

Ένα μελίσσι έχει περίπου 50.000 έως 80.000 μέλισσες, σύμφωνα με το Καναδικό Συμβούλιο Μελιού, μια εθνική ένωση μελισσοκόμων.

Δημοφιλή