Χόγκουαρτς: Το μυστικό της σχολής που αναστάτωσε τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ

Το Pottermore μοιράστηκε μια όχι και τόσο επιθυμητή λεπτομέρεια για τους χώρους της σχολής

Δώδεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της σειράς Χάρι Πότερ με τίτλο «Οι Κλήροι του Θανάτου» και εννέα χρόνια μετά την πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς, η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποκαλύπτει στοιχεία που δεν γνωρίζαμε έως σήμερα.

Το Pottermore, η επίσημη διαδικτυακή πλατφόρμα του μαγικού κόσμου του Πότερ, μοιράστηκε την Παρασκευή μια όχι και τόσο επιθυμητή λεπτομέρεια για τους χώρους της σχολής Χόγκουαρτς, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Το Χόγκουαρτς δεν είχε πάντα τουαλέτες. Τον 18ο αιώνα, πολύ πριν υιοθετήσει το υδραυλικό σύστημα των Μάγκλ, στη σχολή δεν υπήρχαν τουαλέτες. Έτσι οι μάγισσες και οι μάγοι έκαναν την ανάγκη τους όπου στέκονταν και αργότερα εξαφάνιζαν τις ακαθαρσίες», γράφει το Pottermore στο Τουίτερ, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Trivia.

Αυτή η πληροφορία πυροδοτεί κάποια ερωτήματα. Μήπως οι μάγοι φορούσαν κάποια ειδική -και για τέτοιες περιπτώσεις-στολή; Κι ενώ αυτό το γεγονός δεν ήταν άγνωστο στους πιο αφοσιωμένους θαυμαστές του Πότερ, τους λεγόμενους Potterheads, πολλοί αντέδρασαν στο Τουίτερ, δηλώνοντας αναστατωμένοι.

Η Ρόουλινγκ έγραψε ότι οι τουαλέτες εγκαταστάθηκαν στο Χόγκουαρτς πριν τον 18ο αιώνα. Μάλιστα, αναφέρονται λίγο στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» και την ιστορία της Μυρτιάς που κλαίει στις τουαλέτες, καθώς και στο τέταρτο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς».

View this post on Instagram

An unexpected and unwelcome interruption.

A post shared by Harry Potter Film (@harrypotterfilm) on

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.