Δανία: Ο σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ πάσχει από Πάρκινσον

Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες "Melancholia", "Nymphomaniac" και "Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ", ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το 2000 για το "Χορεύοντας στο σκοτάδι".
via Associated Press

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ, 66 ετών, προσβλήθηκε από τη νόσο Πάρκινσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρία παραγωγής του.

″Ο Λαρς είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται για τα συμπτώματα που έχει”, αναφέρει η εταιρία Zentropa σε ανακοίνωση.

Η εταιρεία εξήγησε ότι, λόγω της διάγνωσης, ο Δανός σκηνοθέτης θα δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου του έργου, της τρίτης σεζόν της καλτ τηλεοπτικής του σειράς της δεκαετίας του ’90, “The Kingdom”, “Riget” όπως είναι στα δανέζικα, και αφορά ”το νοσοκομείο και τα φαντάσματά του” η οποία αναμένεται στις μικρές οθόνες έως το τέλος της χρονιάς.

«Ο Λαρς είναι σε καλή διάθεση και υποβάλλεται σε θεραπεία για τα συμπτώματά του – και του χορηγείται θεραπεία ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει την Έξοδο του Riget [The Kingdom]», ανέφερε η δήλωση.

Ο φον Τρίερ ένας εκ των ιδρυτών του ”Δόγματος”, ενός κινηματογραφικού κινήματος που πρεσβεύει ένα σινεμά σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα γνωστή για προβοκατόρικες ταινίες του και μια βία που μερικές φορές είναι αβάσταχτη.

Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες “Melancholia”, “Nymphomaniac”,“Dogville” και ”Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ”, μεταξύ άλλων ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2000 για την ταινία του “Dancer in the Dark” (Χορεύοντας στο Σκοτάδι).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP, Indepedent