Δέκα πράγματα που θα αλλάξουν ριζικά στην ζωή μας σε μόλις 10 χρόνια

Ξεχάστε όλα όσα γνωρίζετε. Τίποτα από αυτά δεν θα υπάρχουν στο μέλλον.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε πως ήταν η ζωή σας το 2009. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν το ίντερνετ, τα κοινωνικά δίκτυα ήταν μόνο μέσα διασκέδασης για μαθητές ενώ το Skype ήταν ο μόνος τρόπος να κάνεις βιντεοκλήση.

Σύμφωνα με το Bright Side, 10 αλλαγές πρόκειται να συμβούν στην ζωή μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση τις έρευνες επιστημόνων.

Διαφορετικοί άνθρωποι θα ζουν κάτω από την ίδια στέγη και ο γάμος δεν θα αποτελεί εμπόδιο σε αυτό

Klaus Vedfelt via Getty Images

Ήδη αρκετοί άνθρωποι προτιμούν να συγκατοικήσουν με φίλους ή τις παρέες τους παρά να ζήσουν μόνοι τους σε ένα διαμέρισμα. Αυτή η τάση αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Τα παιδιά θα αποτελούν πολυτέλεια

Hero Images via Getty Images

Στις αρχές του 2000 το να αποκτήσεις παιδί ήταν η ευχή κάθε μητέρας. Την σήμερον ημέρα, τα παιδιά «κοστίζουν πολύ». Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί μια συνειδητή απόφαση ενός ζευγαριού που αισθάνεται έτοιμο για το επόμενο βήμα.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αποτελεί επιλογή μόνο για ιδιοφυΐες και καριερίστες.

shironosov via Getty Images

Σήμερα μπορείτε να χτίσετε μια ολόκληρη καριέρα έχοντας μόνο εκπαίδευση λυκείου. Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο δεν θεωρούνται πλέον κανόνας για να αποκτήσεις μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά και μια αξιοπρεπή ζωή. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη ζωή σας από το μηδέν ανά πάσα στιγμή και να φτάσετε πολύ ψηλά.

Τα πρότυπα της ομορφιάς θα αλλάξουν

AntonioGuillem via Getty Images

Όσο περνάνε τα χρόνια οι πλαστικές επεμβάσεις γίνονται όλο και πιο προσιτές οικονομικά, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να καταλήγουν σε αυτές για να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Οπότε τα στάνταρ της ομορφιάς θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις τάσεις της εποχής.

Οι γιατροί θα έχουν πρόσβαση τα προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή

Morsa Images via Getty Images

Οι γιατροί θα παρακολουθούν την υγεία σας και θα έχουν πληροφορίες για ότι σας αφορά - και θα μπορούν να το κάνουν ακόμα και με την οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείτε. Όλο και περισσότερες εφευρέσεις θα γίνονται κατά καιρούς και θα επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση στα δεδομένα σας και την έγκαιρη διάγνωση.

Θα φτιάχνονται πράγματα από σκουπίδια

AndreyPopov via Getty Images

Η μόδα γίνεται ήδη φιλική προς το περιβάλλον. Μερικές μάρκες επιβραβεύουν με χρηματικό ποσό τους καταναλωτές που επιστρέφουν παλιά ρούχα, ενώ άλλες δημιουργούν κολεξιόν από σκουπίδια.

Ο εξωσκελετός και τα τεχνητά όργανα θα χρησιμοποιούνται ως τρόπος παράτασης της ζωής.

chudakov2 via Getty Images

Η ανάπτυξη της βιομηχανικής και της ρομποτικής μας έχουν προσφέρει προσθετικά μέλη που μπορούν να ελεγχθούν με την δύναμη της σκέψης - νευροδιεγέρτες που μετατρέπουν τις ιδέες σε λέξεις. Οι εξωσκελετοί έχουν δώσει σε ανθρώπους με αναπηρίες, την δυνατότητα να περπατήσουν ξανά.

Τα λαχανικά θα καλλιεργούνται σε κτίρια και το κρέας θα φτιάχνεται σε εργαστήρια

nevodka via Getty Images

Τα λαχανικά μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να καλλιεργηθούν στην ταράτσα ενός σπιτιού. Στο μέλλον κάθε κτίριο θα μπορεί να έχει το δικό του κήπο, προσφέροντας στους κατοίκους του φρέσκα προϊόντα όλο το χρόνο. Από την άλλη, το κρέας θα φτιάχνεται από κύτταρα πραγματικών ζώων.

Όλοι θα πληρώνονται, αλλά μόνο οι πιο έξυπνοι θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Tom Werner via Getty Images

Σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους, το βασικό εισόδημα θα αποτελεί μέρος του μέλλοντός μας, αλλά όλα τα εργατικά χέρια θα αντικατασταθούν από τους υπολογιστές. Ως εκ τούτου, μπορεί να αναμένονται περισσότερα κέρδη μειώνοντας το κόστος προσωπικού και αυξάνοντας την αποδοτικότητα της εργασίας.

Δεν θα υπάρχει πια αγάπη με τον παραδοσιακό τρόπο

Halfpoint Images via Getty Images

Το ίντερνετ έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο που βρίσκουμε συντρόφους μέσω εφαρμογών για ραντεβού ή μέσω των social media. Παλαιότερα, ο γάμος ήταν η αρχή για να γνωρίσεις κάποιον και πλέον είναι το τελευταίο βήμα στην γνωριμία σου με έναν άνθρωπο. Ήδη αλλάζουμε - μερικοί άνθρωποι ζουν μαζί και δεν σκοπεύουν να παντρευτούν, άλλοι επιλέγουν να μείνουν άγαμοι και άλλοι δεν ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικογένεια ή να αποκτήσουν παιδιά.

Υπάρχει μια άποψη που υποστηρίζει πως σιγά-σιγά κινούμαστε προς την πολυγαμία και ότι κάθε πρόσωπο, θα έχει σύντομα, αρκετούς συντρόφους. Οι παραδοσιακοί γάμοι, όπου οι άνθρωποι θα περνούν περισσότερο από 3-5 χρόνια μαζί, θα γίνουν τόσο σπάνιοι, όσο τα ζευγάρια που έχουν ζήσει σήμερα περισσότερα από 25 χρόνια μαζί.

πηγή: brightside