Δένδιας: Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας

«Πυρά» προς την αντιπολίτευση.
.
.
Eurokinissi

«Ο φράχτης θα ολοκληρωθεί παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας και λυπάμαι να πω, παρά τη βοήθεια που - χωρίς να το θέλουν αλλά για να “σκοράρουν” μικροκομματικούς πόντους - τους παρέχουν κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης, υιοθετώντας το σκεπτικό Βελόπουλου» δήλωσε στον Alpha ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον Έβρο.

«Η κοίτη του ποταμού αλλάζει, όχι το όριο της Ελλάδας. Τα όριά μας διευκρινίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και από το πρωτόκολλο του 1926» είπε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας πως «υπήρξε τουρκική nota η οποία μας ζήτησε να επιδώσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και να μην κάνουμε καμία ενέργεια πριν συνεννοηθούμε με την τουρκική πλευρά η οποία απορρίφθηκε. Ο φράχτης φτιάχνεται επί ελληνικού εδάφους και δεν δίνουμε καμία συντεταγμένη».

«Τα fake news ξεκίνησαν άνω των 48 ωρών μετά τη δική μου τοποθέτηση στην ΕΡΑ. Μιλάμε για Τετάρτη πρωί σε σχέση με Παρασκευή βράδυ, αν αυτό δεν είναι πλήρης απόδειξη κατασκευής, τι είναι; Η δήλωσή μου δεν άναψε καμία “φωτιά” αλλιώς θα την είχε ανάψει από την Τετάρτη» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για εγκλωβισμό της αντιπολίτευσης σε fake news και υιοθέτηση υβριστικών σεναρίων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως σημείωσε, «το πολιτικό σύστημα της χώρας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκλωβίζονται ”στην ακροδεξιά ρητορική Βελόπουλου” και ”στη μάχη των επιγόνων της Χρυσής Αυγής”».

«Εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση να ρωτάει την κυβέρνηση εάν και κατά πόσον ο ελληνικός στρατός απεχώρησε ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Η ερώτηση είναι προσβλητική και το μόνο που σώζει την αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ερωτηματικό στο τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, ενώ χαρακτήρισε «υβριστικό» τον έμμεσα διατυπωμένο «ισχυρισμό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα εγκατέλειπαν το ελληνικό έδαφος ενόψει της τουρκικής στρατοχωροφυλακής».

Όπως ανέφερε, επειδή παρατηρήθηκε κινητικότητα, η Ελλάδα επέδωσε και δεύτερη διακοίνωση στους Τούρκους για να σταματήσουν την οποιαδήποτε κινητικότητα στην περιοχή, λέγοντας ότι η κατασκευή γίνεται επί ελληνικού εδάφους. Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι οι Τούρκοι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει στο δεύτερο διάβημα, ενώ δεν προκύπτει κινητικότητα πλέον στην περιοχή.