Διασφαλισμένες οι Πανελλαδικές, διαφορετικό το σύστημα, λέει ο γγ του υπουργείου Παιδείας

Έχει ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας, δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, το λέμε με μεγάλα γράμματα».
.
.
Eurokinissi

«Η λειτουργία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι διασφαλισμένη. Έχει ένα πολλαπλά εγγυημένο σύστημα ασφάλειας, δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα, το λέμε με μεγάλα γράμματα» τόνισε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, στον απόηχο των πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων.

Το θέμα των εξετάσεων του Λυκείου, τόνισε, είναι τελείως διαφορετικό από των Πανελλαδικών το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου είδους κακόβουλες επιθέσεις, κάνοντας λόγο για την «πιο σημαντική επίθεση ηλεκτρονικά, όπως αποδείχθηκε ιστορικά, που έχει δεχθεί ο Οργανισμός, τόσο σε έκταση όσο και σε χρονική διάρκεια» κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Το σύστημα των Πανελλαδικών είναι ένα σύστημα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης και τόνισε «θέλω να είναι ήσυχοι, απόλυτα ήσυχοι οι μαθητές μας, οι εκπαιδευτικοί μας και οι γονείς». Παράλληλα, πρόσθεσε πως σήμερα «δεν υπάρχει τίποτα απολύτως, όλα λειτουργούν ομαλά, έχουν πάρει όλοι τα θέματά τους. Και χθες, παρά τα πολλά προβλήματα, μέχρι το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για όλους τους μαθητές της τρίτης λυκείου, όπως προβλεπόταν».

«Για την Α’ και τη Β’ Λυκείου, έχουν δικαίωμα οι διευθυντές του σχολείου και οι σύλλογοι διδασκόντων έως τις 15 Ιουνίου να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους. Άρα υπάρχει το χρονικό περιθώριο να λειτουργήσουν. Η Γ’ Λυκείου έπρεπε χθες να ολοκληρώσει, ήταν η τελευταία ημέρα, τα καταφέραμε» συμπλήρωσε. Περιγράφοντας τι συνέβη στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, έκανε λόγο για επίθεση «τάξης μεγατόνων»: «Όποιο σύστημα ασφαλείας και να έχεις, σου δημιουργεί κάποιες παρενέργειες. Εμείς λειτουργήσαμε ακαριαία και ανά μισή ώρα όταν δεχόμασταν μεθοδευμένη επίθεση, το επαναφέραμε, είχαμε ανάκτηση του συστήματος» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι έχει επιληφθεί της υπόθεσης, ο εισαγγελέας. Περιγράφοντας πώς γινόταν αυτή η συστηματική ενέργεια, είπε πως «χτυπούσαν συγκεκριμένες ημέρες, συγκεκριμένες ώρες σε συγκεκριμένα σημεία του συστήματος, ήταν τόσο στοχευμένοι, δηλαδή θέλανε αυτοί οι άνθρωποι να φέρουν ταραχή, αποσταθεροποίηση, να επιφέρουν ρήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμικό πλαίσιο, χρησιμοποιώντας ανήθικα τους μαθητές μας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη ζωή τους».

Δημοφιλή