Έβαλε γυναίκα να εμφανιστεί ως σύζυγός του για να ακυρώσει το γάμο του

Ο δικαστής που τη πάτησε την πρώτη φορά ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του για....ακύρωση.
|
Jacques Thivierge / EyeEm via Getty Images

Ένας Καναδός δικαστής ακύρωσε πρόσφατα μια ακύρωση γάμου ενός ζευγαριού όταν ανακάλυψε ότι η «σύζυγος» που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν απατεώνας.

Ο Γουόρεν και η Τζίνα Ζαντ παντρεύτηκαν στα τροπικά νησιά Κουκ στις 27 Νοεμβρίου 1999, αλλά χώρισαν δύο δεκαετίες αργότερα. Οι δύο είχαν συμφωνήσει πως η Τζίνα θα λάμβανε μηνιαία διατροφή βάσει του συνταξιοδοτικού προγράμματος του πρώην συζύγου της, αναφέρει το CBC.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Γουόρεν, κάτοικος της πόλης Κάμλουψ στην νότια-κεντρική Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά, όμως αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή που δε ήθελε να πληρώνει έτσι λοιπόν σκέφτηκε μια κομπίνα που θα τον έκανε να πάψει να πληρώνει διατροφή. Συμμετείχε σε μια εικονική ακρόαση στο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε τηλεφωνικά ισχυριζόμενος ότι μαζί του στο δωμάτιο ήταν και η πρώην σύζυγός του. Ο Γουόρεν εξήγησε στον δικαστή Ντένις Χόρι ότι ο γάμος τους το 1999 δεν μπορούσε να γίνει νόμιμα λόγω του ότι η Τζίνα δεν είχε χωρίσει από τον πρώην σύζυγό της.

Ο Χόρι αποδέχτηκε αυτούς τους όρους αφού είδε έγγραφα που είχαν την υπογραφή της Τζίνα Ζαντ που συναινούσε στην ακύρωση του γάμου. Ωστόσο έκανε ένα λάθος, δεν είχε ζητήσει περαιτέρω αποδείξεις ότι η γυναίκα που άκουγε στο τηλέφωνο ήταν η Τζίνα Ζαντ.

Στη συνέχεια, ο Γουόρεν έστειλε ένα αντίγραφο της διαταγής ακύρωσης στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Operating Engineers το οποίο με τη σειρά του έπαψε να πληρώνει την Τζίνα.

Η αληθινή Τζίνα Ζαντ όμως «αγνοούσε την δικαστική διαδικασία» και όπως ήταν φυσικό είχε εκνευριστεί με την ακύρωση του γάμου της καθώς σταμάτησε να παίρνει την διατροφή από το συνταξιοδοτικό ταμείο.

Ο δικαστής εξήγησε στην Τζίνα Ζαντ ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν όχι μόνο είχε παραδεχτεί ότι ο γάμος της ήταν άκυρος, αλλά είχε καταθέσει και ένα υπογεγραμμένο έγγραφο που έλεγε το ίδιο.

Στη συνέχεια η Τζίνα ζήτησε από τον δικαστή να αλλάξει την απόφασή του.

«Δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω, με βάση τα στοιχεία που έχω ενώπιόν μου, ποιος εμφανίστηκε πραγματικά στην αίτηση [ακύρωσης] εκπροσωπώντας τον εαυτό της ως Τζίνα Ελίζαμπεθ Ζαντ. Ωστόσο τώρα γνωρίζω ότι η γυναίκα με την οποία μίλησα στο τηλέφωνο εκείνη την ημέρα ήταν απατεώνας», έγραψε ο Χόρι στην απόφασή του που ακύρωνε την ακύρωση του γάμου που είχε εγκρίνει πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Δεν είναι σαφές εάν ο Γουόρεν και η γυναίκα που υποδύθηκε την Τζίνα κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την ακύρωση του γάμου του θα υποστούν συνέπειες, αλλά η δικηγόρος της Τζίνα σίγουρα πιστεύει ότι θα έπρεπε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα