Καναδάς: Διασώστρια προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή θύμα δυστυχήματος, δεν ήξερε πως ήταν η κόρη της

Μαζί με τους συναδέλφους της διασώστες ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο του σφοδρού τροχαίου.
via Associated Press

Μια Καναδή διασώστρια που ανταποκρίθηκε σε τροχαίο δυστύχημα την περασμένη εβδομάδα και προσπάθησε για να βοηθήσει μια έφηβη που τραυματίστηκε, περιθάλπιζε εν αγνοία της την κόρη της.

Όταν η Τζέιμι Έρικσον έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος σε ένα παγωμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Αλμπέρτα στις 15 Νοεμβρίου, βρήκε ένα έφηβο κορίτσι με σοβαρά τραύματα που η Έρικσον ήξερε ότι ήταν πιθανότατα θανατηφόρα. Λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του κοριτσιού, η Έρικσον δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει, αναφέρει ο Guardian.

Μαζί με τους συναδέλφους της διασώστες ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο του σφοδρού τροχαίου. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο έφηβοι είχε συγκρουστεί με φορτηγό.

Η συνοδηγός είχε παγιδευτεί στο όχημα, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έπρεπε να την απεγκλωβίσει η πυροσβεστική.

Η Έρικσον προσπαθούσε για σχεδόν μισή ώρα για να βγάλει το κορίτσι από το όχημα και έμεινε μαζί της έως ότου η έφηβη μπορούσε να μεταφερθεί με αεροπλάνο σε ένα κοντινό νοσοκομείο στο Κάλγκαρι.

Όταν η Έρικσον επέστρεψε στο σπίτι στο τέλος της βάρδιας της, ενημερώθηκε από την αστυνομία ότι η 17χρονη κόρη της, Μοντάνα, ήταν το θύμα του δυστυχήματος. Την ενημέρωσαν ότι τα τραύματα «δεν ήταν συμβατά με τη ζωή» και η Μοντάνα αφαιρέθηκε από την υποστήριξη ζωής.

«Η ζωή μου άλλαξε για πάντα», γράφει. Ήταν η αστυνομία, που την ενημέρωσε ότι η κόρη της, Μοντάνα, ήταν σε τροχαίο, οπότε έτρεξε στα επείγοντα.

«Όταν μπήκε, με φρίκη ανακάλυψε ότι το κορίτσι στο πλευρό του οποίου είχε σταθεί, κρατώντας το ζωντανό… ήταν η ίδια η κόρη της. Η Τζέιμι, δίχως να το ξέρει, προσπαθούσε να κρατήσει την κόρη της ζωντανή», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ριντ, επίσης διασώστης, σε συνέντευξη Τύπου.

via Associated Press

«Ο πόνος που νιώθω δεν μοιάζει με κανέναν άλλο πόνο, είναι απερίγραπτος», γράφει στην ανάρτησή της η Έρικσον. «Η τραυματίας που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση την οποία φρόντισα ήταν το ίδιο το αίμα μου. Το μοναχοπαίδι μου. Η μικρογραφία μου», συνεχίζει.

via Associated Press

«Δεν μπορώ παρά να είμαι θυμωμένη για τον λίγο χρόνο που μου δόθηκε μαζί της. Τα 17 χρόνια δεν ήταν αρκετά. Είμαι ευγνώμων για αυτά, αλλά αναρωτιέμαι. Τι θα γινόσουν κοριτσάκι μου», σημειώνει.

Η Μοντάνα άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά το τροχαίο.

Η 17χρονη ήταν κολυμβήτρια και φοιτήτρια της νομική σχολή. Επίσης ήταν δωρήτρια οργάνων και μπόρεσε να δώσει «ένα τελευταίο δώρο» σε όσους είχαν ανάγκη.

«Μπόρεσε να δωρίσει τα όργανά της και από τα όργανά της, δύο από αυτά που δωρήθηκαν ήταν σωτήρια», είπε η Έρικσον.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που το κοριτσάκι μας ζει μέσα από άλλους και μετά από αυτήν την τραγωδία έσωσε άλλους ανθρώπους. Ξέρουμε ότι είναι αυτό που θα ήθελε και είμαστε τόσο περήφανοι για αυτήν και θα μας λείψει πολύ, πάρα πολύ».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα