Δίκη Φιλιππίδη: «Ρινγκ» η δικαστική αίθουσα, παρενέβη η αστυνομία

Έντονο επεισόδιο δικηγόρων Φιλιππίδη - Δροσάκη.
Eurokinissi

Επεισοδιακή είναι η σημερινή συνεδρίαση της δίκης Φιλιππίδη, με την πρώτη ένταση να προκαλείται από τον άγριο τσακωμό μεταξύ των δικηγόρων του ηθοποιού και εκείνων της Λένας Δροσάκη.

Την ώρα που εξεταζόταν η Δροσάκη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε «ερωτόλογα» τα μηνύματα που έστελνε ο ηθοποιός και προκλήθηκε άγριος τσακωμός με τον συνήγορο της Δροσάκη, Χάρη Σαλούστρο, ο οποίος είπε ότι η άλλη πλευρά διαστρεβλώνει συνεχώς τα γεγονότα, και ήταν προστυχόλογα όλα αυτά που έστελνε ο Φιλιππίδης στην καταγγέλλουσα.

Οι δύο δικηγόροι άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χτυπώντας τα χέρια τους στα έδρανα. Καθώς η ένταση των δύο δικηγόρων δεν έδειχνε να σταματά η έδρα αποσύρθηκε από την δικαστική αίθουσα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα ενώ έγινε άμεση επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να επιστρέψει η τάξη.

Νέα ένταση με διαμαρτυρία Φιλιππίδη

Μετά τη συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας, νέα ένταση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Λένας Δροσάκη με τον Πέτρο Φιλιππιδη να σηκώνεται όρθιος για πρώτη φορά και να διαμαρτύρεται.

Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν Λένα Δροσακη ερωτήθηκε για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη. Η μάρτυρας ξεκίνησε να περιγράφει μια περίπτωση εξηγώντας έπειτα ότι δε μπορεί να πει το όνομα και πως δεν αναφέρεσαι ακριβώς σε βιασμό. Όταν της επισημάνθηκε από την έδρα οτι δεν μπορεί να αναφέρεται σε γεγονότα χωρίς ονόματα εκείνη ζήτησε «συγγνώμη» λέγοντας πως δεν ήξερε.

«Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» φώναξε ο Πετρος Φιλιππίδης και ζήτησε να κάνει δηλωση.

«Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Πηγή: dikastiko.gr