Δίκη Λιγνάδη: Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή για τον τρίτο καταγγέλλοντα

Δεν έχει εμφανιστεί στο ακροατήριο. Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή, αλλά δεν εντοπίστηκε από τις αρχές. Τι κατέθεσε ο τέταρτος καταγγέλλοντας.
Costas Baltas via Reuters

Στην απόφαση να μη γίνει δεκτή η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας του τρίτου φερόμενου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αφού ο μάρτυρας δεν δίνει το παρών στη δικαστική αίθουσα για να καταθέσει στη δίκη, αλλά και για να επιβεβαιώσει το e-mail με το οποίο ορίζει τον Γιάννη Βλάχο ως δικηγόρο.

«Δεν θα είχε τεθεί ζήτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση. Υπενθυμίζεται, πως για τον συγκεκριμένο μάρτυρα έχει διαταχθεί βίαιη προσαγωγή, αλλά δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, εξετάστηκε από την Πολιτική Αγωγή το τέταρτο φερόμενο θύμα του σκηνοθέτη, που έκανε λόγο για μία διάθεση επιβολής και κυριαρχίας του κατηγορούμενου πάνω του.

Πολιτική Αγωγή: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ’ αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ένιωθε έντονα το αίσθημα της ενοχής. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα. Όταν αρνήθηκα τον στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο τα κατάφερα γιατί είχα περάσει πολλές στιγμές κακοποίησης στο παρελθόν και δεν άντεχα άλλο αυτό το πράγμα. Ο τρόπος που μου επιβαλλότανκαι τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχι εμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε».

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση στην προηγούμενη συνεδρίαση

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στην προηγούμενη συνεδρίαση επικράτησε ένταση μεταξύ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης μετά το αίτημα του δικηγόρου του ηθοποιού- σκηνοθέτη, Αλ. Κούγιας, να αποβληθεί από πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί κάποια από τα φερόμενα θύματα.

Όπως μάλιστα υποστήριξε ο κ. Βλάχος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή ενός από τα φερόμενα θύματα στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που του χορήγησε τον περασμένο Μάρτιο. Για το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή προκειμένου να καταθέσει, αλλά δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Συκοφαντικούς χαρακτήρισε και στο dikastiko.gr τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του ηθοποιού- σκηνοθέτη, Αλέξη Κούγια, ο δικηγόρος υπεράσπισης των θυμάτων Γιάννης Βλάχος και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει κατά του Δ. Λιγνάδη.

Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε «έωλη την ένσταση εκ μέρους της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για αποβολή της πολιτικής αγωγής ενός εκ των μηνυτών, λόγω δήθεν πλαστογράφησης εκ μέρους μου της εξουσιοδότησης για εκπροσώπησή του στην διαδικασία». Όπως τόνισε «παραχρήμα προσκόμισα και κατέθεσα στο Δικαστήριο την γραπτή εντολή του προς εμένα».

Πηγή: dikastiko.gr