Δίκη «ψευτογιατρού»: Κόλαφος ο εισαγγελέας, ζητά ενοχή του Dr. Kontos για 6 ανθρωποκτονίες

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς τους ως όργανα. Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν».
Eurokinissi

Πέντε ώρες αγορεύει ήδη ο εισαγγελέας Νίκος Πασχάλης στη δίκη του «ψευτογιατρού» έχοντας προτείνει ήδη την ενοχή του αποκαλούμενου Dr. Kontos για 6 ανθρωποκτονίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

«Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε τους ασθενείς και συγγενείς τους ως όργανα. Τους έδινε την ελπίδα και εκείνοι έσπευσαν να την αδράξουν. Τα θύματα τόνισαν ότι εκείνος ήταν ιδιαίτερα χειριστικός. Όπως μας είπε ο πατέρας του Θεοδόση το στήσιμο του ήταν τέτοιο που δεν έδινε το περιθώριο να αμφισβητήσεις τον ρόλο του. Τους έλεγε ακριβώς αυτά που ήθελαν να ακούσουν» σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός εξηγώντας ότι παραπλάνησε «συγγενείς και οικείους ως δήθεν έμπειρος ογκολόγος να μην ακολουθήσουν ή να διακόψουν την θεραπεία ενώ οι ασθενείς αγνοούσαν την πραγματική του ιδιότητα».

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων του ψευτογιατρού παρακολουθούν σε φορτισμένο κλίμα την εισαγγελική αγόρευση, που συνεχίζεται για τις υπόλοιπες υποθέσεις. «Ο Θεοδόσης είχε τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενω είχε στη διάθεση του κι εναλλακτικές θεραπείες. Η Δέσποινα θα μπορούσε να συνεχίσει τη θεραπεία της ή να κάνει άλλες» είπε χαρακτηριστικά για τα δυο ανήλικα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ακολουθώντας τις θεραπείες του.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο εισαγγελέας έχει αναφερθεί σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ, ενώ για 11 συγκατηγορούμενους του, μεταξύ των οποίων ιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων κλινικών, μία μοναχή, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος βοτάνων, εξήγησε ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος διπλός δόλος για την καταδίκη τους.

«Ο Νικολαος Κοντοστάθης συστήνεται σχεδόν σε όλους ως γιατρός. Οι ειδικότητες δεν είναι όλες ίδιες αλλά σχετίζονται σχεδόν όλες με τον καρκίνο. Ο ισχυρισμός του ότι δεν συστηνόταν ως γιατρός δεν ισχύει. Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονική διεύθυνση με ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητας. Έφερε μαζί του ελβετική ιατρική ταυτότητα και ταυτότητα διεθνούς ερυθρού σταυρού. Φρόντιζε να δείχνει ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, φορώντας ακριβό κουστούμι και έχοντας ακριβό αυτοκίνητο. Άφηνε να εννοηθεί ότι έχει γνωριμίες και στενές επαφές με έτερους γιατρούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έδειχνε να επέχει επαφές με εξέχοντα άτομα του τόπου όπως Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται.

Πηγή: Dikastiko.gr