Πιτσιόρλας: Είπε ψέματα ο Ρουμπάτης, προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί ΣΥΡΙΖΑ

«Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Απευθείας και μόνο σε μένα».
.
.
Eurokinissi

«Σοκαρίστηκα και προσφεύγω στη Δικαιοσύνη για την παρακολούθησή μου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες που λέγονταν άλλα, έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση. Απευθείας και μόνο σε μένα, ενώ λεγόταν ότι ‘το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση να παρακολουθούνται ο Σαγιάς και Πιτσιόρλας, τον ένα τον κάναμε γραμματέα της κυβέρνησης τον άλλο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίσαμε την παρακολούθηση’» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον απόηχο της κατάθεσης Ρουμπάτη, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν θέλω να το πιστέψω, και δεν το πιστεύω, ότι υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου. Θα περιμένω τις επίσημες τοποθετήσεις. Ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά» δήλωσε.

«Προφανώς είναι ψέματα (αυτά που είπε ο Γιάννης Ρουμπάτης). Ήταν αδύνατο να διαπραγματευτώ πώληση που είχε ολοκληρωθεί 1 με 2 χρόνια πριν. Αν εγώ ήμουν διαχειριστής κάποιας εταιρείας, μπορεί να ελεγχθεί, είναι πάρα πολύ εύκολο» τόνισε.
«Τη μέρα που πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ παραιτήθηκα από όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ήταν αλλού. Την περίοδο του ’14 γνώρισα τα στελέχη αυτής της εταιρείας, της Primana, δραστηριοποιούνταν την Ελλάδα εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του εμίρη του Κατάρ και έκανε διάφορες επενδύσεις. Είχα φιλική σχέση μαζί τους, όχι όμως επαγγελματική, όμως αυτή την περίοδο αυτοί οι άνθρωποι είχαν επαφές με όλη την ελληνική αγορά για να επενδύσουν και προσπάθησα να τους βοηθήσω πριν γίνω πρόεδρος » σημείωσε, διαψεύδοντας ότι ήταν εκπρόσωπος επιχειρηματικών συμφερόντων.

«Θέλω να πιστεύω ότι επειδή όλα τα στοιχεία (σ.σ Ρουμπάτη) δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, θέλω να πιστεύω ότι κι αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, ότι δεν υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή μου» επέμεινε, προσθέτοντας πως «αποδεικνύεται από μια σειρά πραγμάτων ότι (αυτά που λέει ο Ρουμπάτης) είναι ψέματα: Η πρώτη εκδοχή ‘Σαγιάς – Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν από τον Σαμαρά. Όταν αυτό κατέρρευσε, ‘Σαγιάς – Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν έμμεσα’. Τρίτη εκδοχή: ‘Μόνον ο Πιτσιόρλας άμεσα’. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι αυτά τα πράγματα που λέγονται δεν ισχύουν;» διερωτήθηκε ο κ. Πιτσιόρλας. «Τα περί συριακών κεφαλαίων είναι αστεία πράγματα».

Οικονόμου: Η ΕΥΠ επί Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το ζήτημα της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ δήλωσε ότι «για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα βγαίνουν».

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται η υποκρισία του κ. Τσίπρα και ότι η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα».

Πρόσθεσε ότι έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη για να αποκαλυφθεί και σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είχε συνεχή ενημέρωση παρότι η ΕΥΠ δεν υπαγόταν τότε στον πρωθυπουργό.

«Αναμένουμε απαντήσεις», πρόσθεσε ενώ μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ.

«Αν υπάρχει κατηγορηματική διάψευση είμαι έτοιμος να διορθώσω», σημείωσε.

Με αφορμή ερώτηση για σενάρια που κάνουν λόγο για απόπειρα από τον πλευρά της Ρωσίας να επηρεάσουν την Ελλάδα ενόψει εκλογών, είπε πως αυτό που βλέπουμε είναι η πληροφορία ότι υπήρξε το προηγούμενο διάστημα απόπειρα επιρροής σε 24 χώρες από Ρωσία με γενναία χρηματοδότηση. Πρόσθεσε πως για τη χώρα μας είναι γεγονός η δίωξη από την αμερικανική δικαιοσύνη ρώσου ολιγάρχη ο οποίος επιχείρησε να χτίσει δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα.

«Σε κάθε περίπτωση η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη σε ότι αφορά τη θεσμική της διαδικασία», τόνισε ενώ απαντώντας σε παρεμφερές ερώτημα είπε πως «θα κάνουμε εκλογές όπως πάντα και θα είναι ασφαλείς».

Για την ενεργειακή κρίση και τις εισηγήσεις του Δ.Ν.Τ να σταματήσουν οι επιδοτήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να στηρίζει την κοινωνία. Η στήριξη θα συνεχιστεί οριζόντια και θα είναι για όλους», διαβεβαίωσε. Είπε επίσης ότι πολλές από τις προτάσεις της Κομισιόν είναι στην κατεύθυνση που κινείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό και πως «δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά τους ιδιώτες».

Για όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολύ αναλυτικά για τη νόμιμη επισύνδεση στη Βουλή και η κυβέρνηση συμβάλει μέσα στα όρια του πλαισίου για να αποσαφηνιστεί η υπόθεση και να εντοπιστούν παθογένειες η αδυναμίες. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τα ευρωπαϊκά όργανα για τα ζητήματα των κακόβουλων λογισμικών, πάντοτε με όρους ουσίας και όχι θεάματος.

Για την άποψη στελεχών τη ΝΔ για το απόρρητο είπε ότι «δεν διαπιστώνουμε κανένα απολύτως ρήγμα και όλοι συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες και οι διαδικασίες της δημοκρατίας.

Για το αν υπήρξε χρηματοδότηση από τη Ρωσία και των συλλαλητηρίων για τη συμφωνία των Πρεσπών και αν έχει σχέση η ΝΔ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη όπως και το κυβερνών κόμμα που τάχθηκαν απέναντι στον αναθεωρητισμό και στην αντίληψη που έχει για τη διεθνή νομιμότητα ο πρόεδρος Πούτιν.

«Μάλιστα ορισμένοι θέλαμε να καλλιεργήσουν την λογική των ίσων αποστάσεων για κάποιο διάστημα και τους πήρε χρόνο μέχρι να τοποθετηθούν κάπως πιο καθαρά. Για εμάς δεν υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις απέναντι σε αυτά. Είμαστε πάντοτε με τη νομιμότητα, με τη δημοκρατία, απέναντι σε ολοκληρωτικές αντιλήψεις», υπογράμμισε.

Επανερχόμενος στο θέμα του κ. Ανδρουλάκη είπε ότι δεν αμφισβητείται από πουθενά ότι η επισύνδεση ήταν απολύτως νόμιμη. «Αν κάποιος το αμφισβητεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα