Βρετανία: Οταν πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τις μέλισσές της

Κι όμως, η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Pool/Tim Graham Picture Library via Getty Images

Καθώς η είδηση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β′ προκάλεσε αίσθηση σε όλον τον πλανήτη, ένα αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail ήρθε να δώσει μια διαφορετική διάσταση στο θλιβερό γεγονός.

BSIP via Getty Images

Πολλοί που έμειναν μόνο στον τίτλο υπέθεσαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη clickbait άρθρο.

Ωστόσο, η είδηση φαίνεται ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή.

«Γιατί, όμως, να ενημερωθούν οι μέλισσες επί του θέματος;» θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα.

Andrew Milligan - PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με Βρετανούς ιστορικούς και λαογράφους, πρόκειται για μια «τυπική πρακτική» που χρονολογείται ανά τους αιώνες, με δυνητικά σοβαρές συνέπειες για όποιον δεν την τηρήσει.

Σύμφωνα με την αλλόκοτη παράδοση, οι μέλισσες, ως μέλη της οικογένειας, θα πρέπει να ενημερώνονται για τα σημαντικά γεγονότα της ζωής στην οικογένεια, ιδιαίτερα τις γεννήσεις και τους θανάτους. Παλαιότερα, οι μελισσοκόμοι χτυπούσαν κάθε κυψέλη, έδιναν τα νέα και πιθανώς κάλυπταν την κυψέλη με ένα μαύρο πανί κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους. Η πρακτική αυτή είναι πιο γνωστή στη Βρετανία, αλλά απαντάται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

MATTHIAS BALK via Getty Images

Τον 18ο και 19ο αιώνα, πίστευαν ότι η παράβλεψη της ενημέρωσης των μελισσών θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάφορες κακοτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ή της αποχώρησής τους, ή στην αποτυχία παραγωγής μελιού. Σήμερα, οι μελισσοκόμοι μπορεί να μην πιστεύουν ότι κινδυνεύουν με κακή τύχη, αλλά εξακολουθούν να τηρούν την παράδοση ως «ένδειξη σεβασμού».

Ο Τζον Τσαπλ, μελισσοκόμος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αρνήθηκε να σχολιάσει. Σύμφωνα με την Daily Mail είχε τοποθετήσει μαύρες κορδέλες δεμένες σε φιόγκους στις κυψέλες, προτού τους πει με ότι η βασίλισσα πέθανε και ότι θα είχαν έναν νέο αφέντη.

(με πληροφορίες από New York Times, Daily Mail)

Δημοφιλή