Δίκη για το Μάτι: Η σοκαριστική κατάθεση δικηγόρου που έχασε τη μητέρα του στην πυρκαγιά

«Άκουγα μέσα από το τηλέφωνο κραυγές»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την κατάθεση ενός δικηγόρου που έχασε τη μητέρα του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την περιπέτεια της οικογένειας της αδελφής του, που είχε το τραγικό τέλος της απώλειας της μητέρας τους.

«Ήρθαν και μου είπαν 2.000 ευρώ τι να τα κάνεις; Ο πρωθυπουργός της χώρας. Κάποια πράγματα δε θα τα συγχωρήσουμε ποτέ» είπε εξοργισμένος ο Παναγιώτης Κωνσταντάκης και ακολούθησε η λεπτό προς λεπτό περιγραφή της πορείας της οικογένειας του για να σωθεί εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου.

«Την ημέρα της πυρκαγιάς ήμουν στο γραφείο μου στη Γλυφάδα. Άκουσα για τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Πήρα τηλέφωνο την αδελφή μου που ζει με την οικογένεια της στο Μάτι και ήταν εκεί και η μητέρα μας. Μου λένε ”όλα καλά, βλέπουμε τηλεόραση”. Κάποια στιγμή όταν έφτασα στο σπίτι μου ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τη Μαραθώνος να καίγεται».

«Παίρνω τηλέφωνο την αδελφή μου, δεν το σήκωνε. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και απάντησε ο γαμπρός μου. Του λέω τι γίνεται, που είστε; Μου λέει είμαστε σε μια μικρή παραλία. Καλά είμαστε. Άκουγα μέσα από το τηλέφωνο κραυγές. Λέω η μάνα μου που είναι; Μου λέει η μάνα σου δεν πρόλαβε» είπε ο μάρτυρας.

Διοχέτευαν τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι

Ο κ. Κωνσταντακης ανέφερε στο δικαστήριο όσα του μετέφερε η αδελφή και ο γαμπρός του για τη διαδρομή που ακολούθησαν και την αγωνιώδη προσπάθεια τους να σωθούν.

«Ξεκίνησαν να φύγουν από το σπίτι όταν έπεσε το ρεύμα, γύρω στις 18.20. Μπήκαν στο αυτοκίνητο να φύγουν λόγω της μητέρας μου. Βγαίνοντας στην παραλιακή θέλησαν να πάνε Νέα Μάκρη».

«Δυστυχώς διοχέτευαν τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι. Βγαίνοντας η αδελφή μου να πάει προς Νέα Μάκρη έπεσαν σε μποτιλιάρισμα από αμάξια που παρατούσε ο κόσμος για να σωθεί από τη φωτιά. Χωρίστηκε η οικογένεια. Τα παιδιά πήγαν προς το λιμάνι και ο γαμπρός μου ακολούθησε την αδελφή μου και τη μητέρα μου».

«Έβαλαν το αμάξι σε μια εσοχή και περπάτησαν. Σε κάποιο σημείο υπήρχε ένα πεύκο μεγάλο και η μητέρα μου σκόνταψε σε μια από τις ρίζες. Την ώρα που πήγαν να την βοηθήσουν η αδελφή μου και γαμπρός μου η φωτιά χτύπησε τη μητέρα μου. Προσπάθησαν να τη βοηθήσουν, εκείνη είχε χάσει τις αισθήσεις της» κατάθεσε ο μάρτυρας.

Γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί

Μάλιστα, υποστήριξε ότι γνώριζαν από το απόγευμα ότι υπήρχαν νεκροί από την πυρκαγιά, καθώς ο ιδιος έμαθε για το θάνατο της μητέρας του στις 19.10 το απόγευμα.

«Εγώ έμαθα το θάνατο της μητέρας μου στις 19.10. Από τις πληροφορίες που έμαθα μετά υπήρχαν και άλλοι, τουλάχιστον 10 νεκροί μέχρι τις 19.30» ανέφερε ο μάρτυρας.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα