Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους δύο κατηγορούμενους

Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης, χωρίς κανένα ελαφρυντικό ή αναστολή της ποινής.
Eurokinissi

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο μεσίτης, ενώ κατ’ οίκον θα εκτίσει την ποινή ο κοσμηματοπώλης σύμφωνα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση στους δύο κατηγορούμενους.

Την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη.

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους, ενώ πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αυτά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ένταση στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 33χρονου ακτιβιστή. «Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα μετά την έκδοση απόφασης με την πρόεδρος να ζητά να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά το άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας Ντροπή. Ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Ωστόσο, κατά την έξοδο της από την αίθουσα σε κλίμα έντασης τόσο η Μάγδα Φύσσα όσο και άλλα άτομα που διαμαρτύρονταν απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή