Δίνονται 2 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω

Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την προβολή 5 νησιών του Αν. Αιγαίου.
MINISTRY OF TURISM
MINISTRY OF TURISM
MINISTRY OF TURISM

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Λέρου, Κω και Χίου, η χρηματοδότηση της τουριστικής προβολής των δήμων, προκειμένου να μετριαστεί η ζημία που υπέστη το τουριστικό προϊόν και η εικόνα των νησιών ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας COVID-19.

«Χρηματοδοτούμε το 2022 με 2 εκατ. ευρώ την τουριστική προβολή των 5 νησιών του Αν. Αιγαίου - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τα νησιά του Αιγαίου με τη μονιμοποίηση του νησιωτικού ΦΠΑ, με την αποσυμφόρηση των νησιών, με την ολοκλήρωση πολύ σημαντικών έργων υποδομής, με το νέο χωροταξικό, με 32 εκατ. ευρώ που έχουμε δώσει ως Υπουργείο Μετανάστευσης από το 2019», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Ψηφιακά μέσα, τηλεοπτική διαφήμιση και όλες οι μορφές σύγχρονου μάρκετινγκ, είναι στη διάθεσή μας και μέσα από τον Ε.Ο.Τ., είμαστε έτοιμοι προβάλλουμε τις εξαιρετικές παραλίες, τον οινοτουρισμό, τον γαστρο-τουρισμό της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Λέρου και της Κω», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Η χρηματοδότηση των 2 εκατ. ευρώ μπορεί να προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ε.Ε., το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων (EBF) και κάθε άλλου, συναφούς, χρηματοδοτούμενου ή συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από εθνικούς ή ενωσιακούς πόρους.

Στα παραπάνω προστίθεται και η δυνατότητα που δίνει ο νόμος για καταβολή από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποζημιώσεων - επιχορηγήσεων σε περιοχές που έχουν πληγεί από το Μεταναστευτικό ή λόγω της πανδημίας.