Η Airbnb διαθέτει 250 εκατ. δολάρια στους οικοδεσπότες ανά τον κόσμο -πλην της Κίνας

Για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις ακυρώσεις λόγω του κορονοϊού.
ASSOCIATED PRESS

Με 250 εκατ. δολάρια που θα διαθέσει σε οικοδεσπότες ανά τον κόσμο σκοπεύσει η Airbnb να αντισταθμίσει τις απώλειες που έχουν υποστεί λόγω της πολιτικής που εφάρμοσε εν μέσω κορονοϊού με τις δωρεάν ακυρώσεις των ταξιδιωτών.

Η ανακοίνωση έγινε το βράδυ της Δευτέρας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι. Όπως είπε, η εταιρεία θα συνδράμει σε όσους διαθέτουν τα διαμερίσματά τους στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης και υπέστησαν ζημιές από τις ακυρώσεις λόγω

Έτσι, θα διαθέσει συνολικά περίπου 227 εκατ. ευρώ (250 εκατ. δολάρια). Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα καταβάλλει το 25% του ποσού που θα λάμβαναν οι ιδιοκτήτες μέσω της πολιτικής ακυρώσεων αν ο φιλοξενούμενος ακυρώσει την κράτηση που είχε κάνει για την περίοδο από 14 Μαρτίου έως 31 Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας. Το μέτρο αφορά αναδρομικά όλες τις ακυρώσεις της συγκεκριμένης περιόδου και οι πληρωμές θα αρχίσουν εντός Απριλίου.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε το Ταμείο Αρωγής των Superhost ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Από το σύνολο του ποσού, το ένα εκατομμύριο ήταν δωρεά των υπαλλήλων και τα υπόλοιπα εννέα εκατομμύρια τα πρόσφεραν ο Τσέσκι και οι άλλοι δύο συνιδρυτές. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν για Superhost που νοικιάζουν το ακίνητο και χρειάζονται βοήθεια για την πληρωμή του ενοικίου. Οι οικοδεσπότες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιδότηση μέχρι 5.000 δολάρια.

Charley Gallay via Getty Images

Θυμίζουμε ότι μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια πανδημία, η Airbnb αποφάσισε να επιτρέψει σε όλους τους ταξιδιώτες να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους, επιστρέφοντάς τους πίσω όλο το ποσό (και την προμήθεια της πλατφόρμας), ανεξάρτητα από την πολιτική ακύρωσης που είχε ο εκάστοτε οικοδεσπότης. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων που είχαν διαθέσει το ακίνητό τους μέσω της πλατφόρμας, υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Τα έσοδα της Airbnb το 2019 ξεπέρασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 35% σε ετήσια βάση, και έχουν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή