Η Αμπερ Χερντ ζητά από δικαστή να απορρίψει αγωγή που κατέθεσε ο Τζόνι Ντεπ εναντίον της

Η αγωγή αξίας 50 εκατ. δολαρίων σχετίζεται με κείμενο της ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Αμπερ Χερντ ζήτησε από δικαστή την Πέμπτη να απορρίψει μια αγωγή δυσφήμισης αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της Τζόνι Ντεπ, για ένα κείμενο που έγραψε εκείνη στη Washington Post και αναφέρει νέα στοιχεία για την κακοποίηση που υπέστη.

Η Χερντ περιγράφει λεπτομερώς περισσότερα από δώδεκα περιστατικά πριν και μετά το γάμο της με τον Ντεπ, γράφωντας ότι εκείνος τη χαστούκισε, την έσπρωξε, της τράβηξε τα μαλλιά ή την στραγγάλιζε. Ο Ντεπ αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες κακοποίησης, οι οποίες καταγράφονται στο διαζύγιο του ζευγαριού και άλλες δικαστικές διαμάχες.

Η ηθοποιός συμπεριέλαβε και φωτογραφικό υλικό με τις μελανιές στο πρόσωπό της και σημάδια στους ώμους που τα προκάλεσε ο Ντεπ στο σπίτι τους. Επιπλέον, αποκάλυψε και αρχεία γραπτών μηνυμάτων στα οποία περιέγραφε τα γεγονότα στο σπίτι.

«Ο Τζόνι Ντεπ κακοποίησε την Αμπερ σωματικά και λεκτικά», είπε ο δικηγόρος της Ερικ Τζορτζ σε ανακοίνωση. «Από τότε που πήραν διαζύγιο, ο κος Ντεπ έχει συνεχίσει να παρενοχλεί δημοσίως την κυρία Χερντ και μάλιστα προσπάθησε να αποσύρει τις κατηγορίες περί κακοποίησης».

Η αγωγή εναντίον του Ντεπ που κατατέθηκε τον προηγούμενο μήνα, χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως «κατηγορηματικά και αποδεδειγμένα ψευδείς».

Το κείμενο της Χερντ που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο δεν ανεφέρει τον Ντεπ επώνυμα, δεν περιγράφει κάποιο περιστατικό με ακριβή στοιχεία, αλλά συζητά την κοινωνική κατάσταση εκείνων που μιλούν για την ενδοοικογενειακή βία.

«Μίλησα εναντίον της σεξουαλικής βίας - και αντιμετώπισα τον θυμό της κουλτούρας», έγραψε η 32χρονη ηθοποιός, προσθέτωντας ότι αισθάνεται σαν να ήταν «σε δίκη στο δικαστήριο της κοινής γνώμης».