Η αντίδραση της βασιλικής οικογένειας στην παραίτηση Χάρι και Μέγκαν

Για βαθύ ρήγμα στη σχέση του ζεύγους με το παλάτι κάνει λόγο το ΒBC και συγκρίνουν την Μέγκαν με την Γουόλις Σίμσον.
POOL New / Reuters

Μούδιασμα και απογοήτευσης επικρατεί στην βασιλική οικογένεια μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του Πρίγκιπα Χάρι και της Δούκισσας του Σάσεξ Μέγκαν να παραιτηθούν των καθηκόντων τους.

Εκπρόσωπος Τύπου του παλατιού του Μπάκιγχαν ανέφερε πως το Στέμμα «κατανοεί την επιθυμία» του ζεύγους να «ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση , αλλά όλο αυτό είναι είναι ένα πολύπλοκο θέμα και θα απαιτηθεί χρόνος για να επιλυθεί». Έσπευσε δε να τονίσει πως οι «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο».

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το αρμόδιο συντάκτη του ΒΒC το παλάτι δηλώνει «απογοητευμένο» από την απόφαση του ζεύγους και όπως εξηγεί κανένα από τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν ήταν ενήμερο ούτε ούτε για την απόφαση που είχε ληφθεί ούτε για το γεγονός ότι επρόκειτο να ανακοινωθεί στον Τύπο.

Στο παλάτι μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει εκνευρισμός για αυτή την έλλειψη επικοινωνίας ενώ το ΒΒC τονίζει πως η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν προκαλεί σοβαρό ρήγμα στην σχέση τους με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Στο μεταξύ ο πρώην αξιωματούχος Τύπου του παλατιού του Μπάκιγχαμ, Ντίκι Άρμπιτερ σχολιάζοντας τις εξελίξεις που απαιτούν ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς από την πλευρά του Μπάκιγχαμ, σχολίασε πως στη περίπτωση του Χάρι φαίνεται πως κυβερνά «η καρδιά και όχι το κεφάλι» ενώ μιλώντας στο BBC στάθηκε ιδιαίτερα στην «μαζική επίθεση του Τύπου» προς το ζεύγος όταν γεννήθηκε ο γιος τους Άρτσι για να τονίσει πως το γενικότερα η πίεση που νιώθουν από τα ΜΜΕ φαίνεται να έχει παίξει σημαντικά ρόλο στην απόφασή τους.

Συνέκρινε μάλιστα την απόφαση του Χάρι με την παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου- και θείου της Ελισάβετ- το 1936 προκειμένου να μπορέσει να νυμφευθεί την αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον. «Αυτό είναι το μοναδικό προηγούμενο, αλλά δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στην σύγχρονη εποχή» δήλωσε ο Άρμπιτερ.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή