Η ασφάλεια όλων προτεραιότητα του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Έκανε ξεκάθαρη τη «γραμμή» του σε όλες τις κεφαλές της ΕΛΑΣ. Ζήτησε ενημέρωση για προβλήματα από τη Γαύδο ως τον Έβρο.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Η ασφάλεια όλων των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα για τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε τις συσκέψεις με τους επιτελικούς αξιωματικούς και τις επισκέψεις σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο Υπουργός έκανε ξεκάθαρη τη «γραμμή» του σε τηλεδιάσκεψη με τους πέντε αντιστρατήγους, τους πέντε προϊσταμένους των κλάδων του Σώματος, αλλά και τους δεκατέσσερις Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές της χώρας, ενώ τους ζήτησε να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο.

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε την αυτοψία του από το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, ένα τμήμα που αστυνομεύει περίπου τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες και –σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ- είναι υποστελεχωμένο.

«Θέλουμε μία αστυνομία, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από ηλικία, από φύλο, από ιδεολογική πολιτική τοποθέτηση, την ασφάλεια όλων των Ελλήνων. Μία αστυνομία φιλική, κοντά στον πολίτη, σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Και σε αυτό θα είμαστε απολύτως ενωμένοι.» δήλωσε σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι θέλει ιδίοις όμασι να καταγράψει τα όποια προβλήματα και να προσπαθήσει για την επίλυσή τους.

Συνομίλησε για λίγο με αστυνομικούς, οι οποίοι υπηρετούν εκεί, αλλά και με συνδικαλιστές της περιοχής, που τον κάλεσαν να μην μείνει στα λόγια, αλλά να προχωρήσει σε πράξεις.

Δημοφιλή