Η εφορία της Πορτογαλίας έβαλε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ στον Φερνάντο Σάντος

Για ψευδή δήλωση εισοδήματος
Octavio Passos via Getty Images

Σε μπελάδες έχει μπει ο Φερνάντο Σάντος, αφού δημοσίευμα αποκάλυψε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,5 εκατ. ευρώ για ψευδή δήλωση εισοδήματος το 2016 και το 2017.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Πορτογάλος τεχνικός είχε παρουσιάσει εισόδημα πολύ μικρότερο από το πραγματικό και πως είχε πληρωθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας 10 εκατ. ευρώ μέσω μίας εταιρείας.

Πιο αναλυτικά φέρετε να είχε δηλώσει συνολικό ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ, δηλαδή μόλις 5.000 ευρώ το μήνα.

Ο Φερνάντο Σάντος σε κοινή ανακοίνωσή του με την ομοσπονδία της χώρας δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οφειλή στην εφορία:

«Υπό καμία συνθήκη η ομοσπονδία ή ο Φερνάντο Σάντος δεν απέκρυψαν πληροφορίες ή προσκόμισαν ψευδή στοιχεία σχετικά με τη συνεργασία τους στην εφορία ή οποιαδήποτε άλλη αρχή. Ανέκαθεν δήλωναν με ακρίβεια όλες τις πληρωμές/εισοδήματα από τη σύμβασή τους», αναφέρουν, ενώ επίσης τονίζεται πως ο προπονητής «δεν οφείλει ούτε ευρώ στην εφορία».

Ο Σάντος πληρωνόταν από την ομοσπονδία μέσω μίας εταιρείας της “Femacosa”, που ιδρύθηκε το 2014 και έχει ως συνεργάτη τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος ήδη έχει κάνει έφεση κατά της απόφασης και έχει αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο Μοράϊς Λεϊτάο, του οποίου πελάτης είναι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Popular in the Community