Η viral «είδηση» στα social media ότι η Ελισάβετ πέθανε κι αντίδραση του Μπάκινγχαμ

Το παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει τον ψευδή ισχυρισμό, αλλά έδωσε ενημέρωση για την υγεία της Ελισάβετ.
Sean Gallup via Getty Images

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έδωσε στην δημοσιότητα άλλη μια ενημέρωση σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το παλάτι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η βασίλισσα, η οποία βρέθηκε θετική στον Covid-19 την Κυριακή, πραγματοποίησε την εβδομαδιαία τηλεφωνική της συνομιλία με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η είδηση της κλήσης που έκανε η βασίλισσα ακολούθησε τον ψευδή «αποκλειστικό» ισχυρισμό του αμερικανικού blog Hollywood Unlocked ότι η βασίλισσα πέθανε την Τρίτη, ο οποίος έκανε αμέσως ένα γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θετικό τεστ της βασίλισσας ήρθε λίγες μέρες αφότου ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, και η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό. Η δήλωση από το παλάτι το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι η βασίλισσα «βίωνε ήπια συμπτώματα όπως κρυολόγημα, αλλά αναμένει να συνεχίσει τις ”ελαφριές” υποχρεώσεις στο Windsor την ερχόμενη εβδομάδα».

Η βασίλισσα ακύρωσε ψηφιακά ραντεβού την Τρίτη, καθώς το παλάτι είπε ότι «εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος», αλλά θα εξακολουθούσε να «συνεχίζει με ”ελαφριές” υποχρεώσεις».

Τα τελευταία νέα για την υγεία της βασίλισσας έρχονται μετά από ερωτήσεις που τέθηκαν τον Οκτώβριο, όταν η Μονάρχης ακύρωσε έναν προγραμματισμένο ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία την ημέρα του ταξιδιού.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε πει ότι η βασίλισσα «αποδεχόταν απρόθυμα ιατρική συμβουλή να ξεκουραστεί για τις επόμενες μέρες».

Η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε αργότερα ένα άρθρο σχετικά με τη νοσηλεία της βασίλισσας, προτρέποντας το παλάτι να επιβεβαιώσει την παραμονή της στο νοσοκομείο για «προκαταρκτικές έρευνες».

Η βασίλισσα είχε ένα ψηφιακό ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, αν και ακύρωσε μια προσωπική της εμφάνιση στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, COP20.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το παλάτι κυκλοφόρησε μια άλλη δήλωση σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, λέγοντας ότι είχε την πρόθεση να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στην National Service of Remembrance στις 14 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η βασίλισσα δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη λειτουργία, την έχασε λόγω «τραβήγματος» στην πλάτη.

Ο Κάρολος μίλησε για την υγεία της μητέρας του, λίγες μέρες πριν αναφέροντας στον Τύπο κατά την διάρκεια ταξιδιού στην Ιορδανία ότι η Μονάρχης είναι «πολύ καλά».

«Μόλις φτάσεις στα 95, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν», είπε ο πρίγκιπας της Ουαλίας στον βασιλικό ανταποκριτή του Sky News Rhiannon Mills τον Νοέμβριο. «Τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα (ήδη) στα 73».

Δημοφιλή