Η Ελισάβετ γιόρτασε τα 93α γενέθλια της - Οι ευχές και η απουσία της Μέγκαν

Η ανάρτηση με τη φωτογραφία της βασίλισσας σε νεαρή ηλικία.
ASSOCIATED PRESS

Χαμογελαστή, με εξαιρετική διάθεση, η βασίλισσα Ελισάβετ Β′ του Ηνωμένου Βασιλείου γιόρτασε την Κυριακή τα γενέθλια της που εφέτος συνέπεσαν με το το Πάσχα των Καθολικών.

Η θαλερή Ελισάβετ έκλεισε τα 93 -έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου 1926- και το γιόρτασε ιδιωτικά με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός της Μέγκαν, η οποία απουσίαζε καθώς είναι έτοιμη να γεννήσει.

«Χρόνια Πολλά, Μεγαλειοτάτη, Μαμά, Γιαγιά. Σου ευχόμαστε να έχεις την πιο απίστευτη μέρα» έγραψαν Χάρι και Μέγκαν στο instagram, συνοδεύοντας το μήνυμα με μία παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ελισάβετ, που απεικονίζει τη βασίλισσα σε νεαρή ηλικία.

ASSOCIATED PRESS

Η Ελισάβετ είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην ιστορία της Βρετανίας, ενώ παρά την ηλικία της παραμένει ενεργή, αν και δεν ταξιδεύει πλέον όσο θα επιθυμούσε.

Πάντως, ο 97χρονος σύζυγος της, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα επίσημα καθήκοντα του, δεν έδωσε το «παρών» στη κυριακάτικη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνσδορ.

Σημειώνεται ότι, από την ενθρόνιση της (το 1952) και μετά, η Ελισάβετ γιορτάζει και τα «Μοναρχικά» γενέθλια της, που καθιερώθηκε ως θεσμός πριν από 250 χρόνια, με μεγάλη παρέλαση τον Ιούνιο.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS