ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/06/2020 12:12 EEST | Updated 13/06/2020 12:12 EEST

#Η_Ελλάδα_Μεγαλώνει - H ανάρτηση Δένδια στο Instagram για τη συμφωνία με την Ιταλία

Η Συμφωνία επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες,

NurPhoto via Getty Images

Στην εξαιρετικής σημασίας υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας- Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσιών ζωνών αναφέρεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο  Instagram, κάνοντας μάλιστα και χρήση του hashtag #Η_Ελλάδα_Μεγαλώνει .

Η ανάρτηση του υπουργού. 

″Η συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λ. Ντι Μάιο, ήταν μια μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα.

Μια εκκρεμότητα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών έκλεισε με εξαιρετικά θετικό τρόπο, χάρη στη συστηματική δουλειά που προηγήθηκε.

Η #Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή και αποδεικνύει ότι το δίκαιο των θέσεών της, ταυτισμένο με το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη.

Η Συμφωνία επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας

Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή αναγνωρίζονται εμπράκτως, ενώ είναι αυτονόητη η σημασία της αναφοράς, μέσω της Κοινής Γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο δικαίωμα επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος που συνειδητά έχει επιλέξει η κυβέρνηση #Μητσοτάκη.


Η οδός της καλής γειτονίας, αλλά και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Η_Ελλάδα_Μεγαλώνει Η συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας, την οποία είχα την τιμή να υπογράψω με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λ. Ντι Μάιο, ήταν μια μείζονος σημασίας εξέλιξη για τα εθνικά συμφέροντα. Μια εκκρεμότητα τεσσάρων και πλέον δεκαετιών έκλεισε με εξαιρετικά θετικό τρόπο, χάρη στη συστηματική δουλειά που προηγήθηκε. Η #Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή και αποδεικνύει ότι το δίκαιο των θέσεών της, ταυτισμένο με το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη. Η Συμφωνία επιβεβαιώνει το δικαίωμα των νησιών μας σε θαλάσσιες ζώνες, καθώς και τη μέση γραμμή της συμφωνίας του 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή αναγνωρίζονται εμπράκτως, ενώ είναι αυτονόητη η σημασία της αναφοράς, μέσω της Κοινής Γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο δικαίωμα επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος που συνειδητά έχει επιλέξει η κυβέρνηση #Μητσοτάκη. Η οδός της καλής γειτονίας, αλλά και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Dendias (@nikos.dendias) στις