«Η υπέροχη φίλη μου»: Το HBO ανανεώνει τη σειρά για δεύτερη σεζόν

Η μεταφορά του μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε στη μικρή οθόνη, αναμένεται να επιστρέψει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO

Η δεύτερη σεζόν της σειράς «Η υπέροχη φίλη μου» («My Brilliant Friend») είναι γεγονός.

Η μεταφορά του μυθιστορήματος της Έλενα Φεράντε στη μικρή οθόνη, αναμένεται να επιστρέψει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο HBO με περισσότερα επεισόδια. Το δίκτυο και οι συντελεστές έχουν συμφωνήσει η συνέχεια να παρουσιάσει την ιστορία του δεύτερου από τα τέσσερα best-seller βιβλία της σειράς. Η νέα σεζόν θα είναι βασισμένη στο βιβλίο «The Story of a New Name».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η επική ιστορία της Φεράντε έχει τόσο μεγάλη απήχηση σε θεατές και κριτικούς και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι των Έλενα και Λίλα», είπε ο Κάσει Μπλόις, πρόεδρος προγράμματος του HBO, ο οποίος συνεργάζεται με τα κανάλια RAI FICTION και TIMVISION για την παραγωγή του ιταλικού δράματος.

Το «My Brilliant Friend» ακολουθεί την ιστορία της Έλενα Γκρέκο και της Ραφαέλα ”Λίλα” Σερούλο, δυο γυναίκες που γνωρίζονται σε παιδική ηλικία και είναι η μια μέρος της άλλης για περισσότερα από 60 χρόνια, τα οποία καλύπτονται στα βιβλία της Φεράντε. Γυρισμένο στην Ιταλία και την ιταλική γλώσσα, στην πρώτη σεζόν παρακολουθούμε τις πρωτοεμφανιζόμενες Elisa Del Genio και Ludovica Nasti ως νεαρές Elena και Lila, ενώ οι Margherita Mazzucco και Gaia Girace ως έφηβες. Το κάθε επεισόδιο σκηνοθετήθηκε από τον Σαβέριο Κονστάντζο.

Αν το HBO συνεχίσει τις μεταφορές, περισσότερες αλλαγές στο καστ, δυστυχώς θα είναι αναπόφευκτες. Τα γεγονότα του δεύτερου βιβλίου βρίσκουν τις δυο πρωταγωνίστριες στην ηλικία των 20.