ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2019 17:46 EEST

Η φωτογραφία του φαλακρού αετού που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες

Τι λέει ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή.

STEVE BIRO/Twitter

O Kαναδός ερασιτέχνης φωτογράφος Στιβ Μπιρό απαθανάτισε τον Μπρους, τον φαλακρό αετό στο καναδικό καταφύγιο άγριων ζώων Ράπτορ και αρχικά αποφάσισε να ποστάρει την φωτογραφία στο facebook. Η εικόνα διαδόθηκε και έγινε viral.

Η λήψη είναι πραγματικά καθηλωτική και ο φωτογράφος περιγράφει στο BBC πώς το πτηνό με ένα μοναδικό τρόπο στήθηκε μόνο του σαν να ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό.

Πρόκειται για μια από τις πολλές λήψεις που τράβηξε ο Μπιρό τη συγκεκριμένη μέρα.

«Η εικόνα αυτή μου άρεσε λίγο περισσότερο από τις άλλες που είχα τραβήξει. Ήταν κάπως πιο ιδιαίτερη. Αλλά ακόμα μου φαίνεται απίστευτο το πόσο άρεσε στον κόσμο», είπε στο BBC ο ίδιος.

Η ίδια εικόνα ανέβηκε και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit και στη συνέχεια έκανε το γύρο του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα πουλιά που βρίσκονται στο καταφύγιο Ράπτορ συνήθως δεν διαταράσσονται από τους φωτογράφους που επισκέπτονται την περιοχή.

Ο Μπιρό λέει πως αρχικά ο αετός φάνηκε ενοχλημένος από την παρουσία του όμως. «Ένιωθα ότι με το άνοιγμα των φτερών του προσπαθούσε να με απομακρύνει από το σημείο. Ένιωθα επίσης τον αέρα που ερχόταν προς το μέρος μου από το άνοιγμα των φτερών του», σημειώνει ο φωτογράφος, ο οποίος εξηγεί πως μόλις αντίκρισε το πτηνό να πετιέται από το βράχο που κάθονταν έτρεξε για να απαθανατίσει τη σκηνή.

Σημειώνεται ότι ο ερασιτέχνης φωτογράφος άρχισε να φωτογραφίζει τις αγαπημένες του εικόνες πριν από περίπου δέκα χρόνια σαν χόμπι. Ο ίδιος εξηγεί πως προτιμά να τραβά φυσικά και αστικά τοπία, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πειραματισμούς και με διάφορα πτηνά.

«Τα πουλιά κρύβουν για εμένα κάτι πάρα πολύ γοητευτικό», λέει. «Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν, με τον οποίο κυνηγούν το θήραμά τους, ο τρόπος με τον οποίο κάθονται στα βράχια. Νομίζω ότι όλα είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα», συμπληρώνει.

Ο Μπιρό αναφέρει επίσης πως η φωτογραφία τον έκανε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής σαν να ήταν πάλι ένα παιδί.