Η Gucci πουλά «βρώμικα» sneakers για 700€ - και θα μείνει με τα παπούτσια στο χέρι

Αφού θα τα λερώσετε έτσι κι αλλιώς, πάρτε τα από την αρχή βρώμικα...

Ο κόσμος της μόδας περνάει κρίση, δεν υπάρχει πια έμπνευση, δεν υπάρχουν πια πωλήσεις. Τον κανόνα αυτόν προσπαθεί να σπάσει η ιταλική εταιρεία κολοσσός Gucci, αλλά απ′ ότι φαίνεται θα μείνει με τα παπούτσια στο χέρι.

Τα παπούτσια αυτά έχουν κυκλοφορήσει από αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Είναι διαθέσιμα σε τρεις εκδόσεις, που θυμίζουν τα sneakers των ’70s. Πολλαπλά υλικά στο πάνω μέρος, ρίγες στο πλάι του ποδιού και ένα dirty εφέ, που μοιάζει σαν να έχει φθαρεί. Το branding έρχεται με τη μορφή ενός ρετρό Gucci patch στη γλώσσα και ένα χρυσό “Gucci” στο πίσω μέρος του αστραγάλου. Επιπλέον, στο τέλος των κορδονιών τοποθετείται μια στρογγυλεμένη τοποθέτηση με διπλό G από σμάλτο. Και αν όλα αυτά δεν σας δελεάζουν, σας αποκαλύπτουμε την τιμή: 615 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 700 ευρώ. Προλάβετε...

Οι καταναλωτές, πάντως δεν φαίνεται να πείθονται από τη νέα μόδα που προσπαθεί να πουλήσει η ιταλική εταιρεία. Ένας αγοραστής έγραψε στην επίσημη σελίδα τους ότι δείχνουν αηδιαστικά και πως χρειάζονται ένα καλό καθαριστήριο. Ένας άλλος έγραψε πως δεν πιστεύει ότι θα αγοράσει κάποιος, όσο και κολλημένος να είναι με την μόδα, κάτι που φαίνεται σαν να έχει πεταχτεί εδώ και 20 χρόνια.

Επίσης, αυτή η ιδέα δεν αποτελεί παρθενογένεση της Gucci. H Golden Goose ήταν η πρώτη που τον Σεπτέμβριο του 2018 λάνσαρε παπούτσια με... vintage διάθεση. Είναι μια ιταλική επωνυμία παπουτσιών που έχει γίνει πολύ δημοφιλής από το 2000 για τα σχέδια της που έχουν μια διάθεση vintage.

Πηγή: Mirror