Η Ιαπωνία διόρισε υπουργό Μοναξιάς λόγω αύξησης των αυτοκτονιών με την πανδημία

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 426.000 κρούσματα Covid 19 και 7.577 θανάτους.
Getty

Η Ιαπωνία διόρισε τον πρώτο της Υπουργό Μοναξιάς αυτό το μήνα μετά την αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών στη χώρας για πρώτη φορά σε 11 χρόνια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο Τετσούσι Σακαμότο ανέλαβε καθήκοντα στις 12 Φεβρουαρίου.

Στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου του, ο Σακαμότο είπε ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τον διόρισε για να ασχοληθεί με εθνικά θέματα «συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του αυξανόμενου ποσοστού αυτοκτονιών των γυναικών υπό την πανδημία».

«Ο Σούγκα μου έδωσε εντολή να εξετάσω το θέμα και να προτείνω μια ολοκληρωμένη στρατηγική, συντονίζοντας το σχετικό υπουργείο», πρόσθεσε ο Σακαμότο.

«Ελπίζω να πάρω μέτρα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής μοναξιάς και απομόνωσης και για την προστασία των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων».

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε επίσης «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» στο υπουργικό συμβούλιο στις 19 Φεβρουαρίου, για θέματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια, που έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 426.000 κρούσματα Covid 19 και 7.577 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ενώ έχει χορηγήσει ως τώρα περισσότερες από 5.000 δόσεις εμβολίου.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή