Η ιδανική ημερομηνία να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα σας εκπλήξει

Κι είναι αυτό το μήνα.
Η επίσημη έναρξη της γιορτινής περιόδου είναι νωρίτερα απ' ότι νομίζουμε.
golero via Getty Images
Η επίσημη έναρξη της γιορτινής περιόδου είναι νωρίτερα απ' ότι νομίζουμε.

Λυπούμαστε που θα πρέπει να σας το θυμίσουμε, αλλά αρχίζει ο καιρός για να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα.

Αν θέλουμε να κατεβάσουμε τα διακοσμητικά μας από τη σοφίτα, έχουμε μόνο λίγες εβδομάδες για να περιμένετε μέχρι να αρχίσουμε να κάνουμε το σπίτι μας πιο εορταστικό.

Πράγματι, είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, θα πρέπει να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Οπως εξηγεί το Christmas Tree World, η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα τυπικά ξεκινά τέσσερις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι η Κυριακή 27 Νοεμβρίου είναι η «ιδανική» μέρα για να ξεκινήσουμε να στολίζουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες παραδόσεις που ακολουθούν διαφορετικές ημερομηνίες – και καμία δεν είναι πιο «σωστή» από καμία από τις άλλες.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή για πολλά νοικοκυριά είναι να ξεκινήσουν τη διακόσμηση του σπιτιού τους την 1η Δεκεμβρίου – την αρχή του εορταστικού μήνα.

Νέα έρευνα από την Confused.com διαπιστώνει ότι αυτό τείνει να είναι το «κανονικό», με το 47% των ανθρώπων να βάζουν στολίδια μεταξύ 1ης και 10ης Δεκεμβρίου, με το 62% να προσθέτει ότι ο Δεκέμβριος είναι όταν ξεκινά επίσημα η εορταστική περίοδος.

Σύμφωνα με την HuffPost UK μόλις το 11% των ανθρώπων παραδέχτηκε ότι έβαλε τα στολίδια του τον Νοέμβριο, με το 42% να πιστεύει ότι ο Νοέμβριος είναι πολύ νωρίς για να βάλεις χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Σε σχέση με την χριστουγεννιάτικη μελαγχολία, ωστόσο, η διακόσμηση του σπιτιού μας νωρίς μπορεί πραγματικά να είναι καλό για την ψυχική μας ευεξία.

Η ψυχολόγος Ντέμπορα Σεράνι αναφέρει ότι η διακόσμηση του σπιτιού μας για τα Χριστούγεννα νωρίς θα μπορούσε «να δημιουργήσει αυτή τη νευρολογική αλλαγή που μπορεί να δημιουργήσει ευτυχία, καθώς η διακόσμηση των Χριστουγέννων θα εκτοξεύσει την ντοπαμίνη, μια ορμόνη για την καλή αίσθηση».