Η Ιμογκέν γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια, κατάφερε και επέζησε πέρα από κάθε προσδοκία

Τις 98 ημέρες που πέρασε στη ΜΕΘ, ξεπέρασε αμέτρητα εμπόδια, όπως ένα φύσημα στην καρδιά, αιμορραγία στους πνεύμονες, και πολλές μεταγγίσεις αίματος.
.
.
RACHEL STONEHOUSE

Ένα μωρό που είχε είχε μόλις 10% πιθανότητες να επιβιώσει, η Ιμογκέν, που γεννήθηκε στις 22 εβδομάδες κύησης ξεπέρασε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία της.

Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου στο Μπρίτζεντ και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια. Μετά από 132 ημέρες στο νοσοκομείο, η έξι μηνών Ιμογκέν επέστρεψε στο σπίτι της, αναφέρει το BBC.

Η μητέρα της Ρέιτσελ Στόουνχαουζ, 28 ετών, είπε: «Η Ιμογκέν έχει περάσει τόσα πολλά και περισσότερα από όσα θα ζήσουμε ποτέ στη ζωή μας και τα κατάφερε».

Η Ρέιτσελ πήγε στο νοσοκομείο Bridgend’s Princess of Wales Hospital, λίγες ημέρες αφότου έμαθε το φύλο του παιδιού που κυοφορούσε με έντονη αιμορραγία.

«Ο πόνος ήταν φρικτός. Δυσκολευόμουν ακόμη και να αναπνεύσω», δήλωσε.

Λίγα λεπτά μετά γεννήθηκε η Ιμογκέν και μπήκε αμέσως σε ειδική θερμοκοιτίδα. «Αυτό το μωρό θα έπρεπε να είναι μέσα μου, αλλά δεν είναι. Αυτό το έμβρυο είναι τώρα το μωρό μου, μπροστά μου και τώρα πρέπει να εμπιστευτώ όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου», είπε, αναπολώντας εκείνη την περίοδο.

Τις 98 ημέρες που πέρασε στη ΜΕΘ, ξεπέρασε αμέτρητα εμπόδια, όπως ένα φύσημα στην καρδιά, αιμορραγία στους πνεύμονες, και πολλές μεταγγίσεις αίματος

Το νοσοκομείο έγινε το σπίτι του ζευγαριού περίπου 13 εβδομάδες για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν οι γονείς να είναι με την Imogen όσο το δυνατόν περισσότερο. Παράλληλα, το νοσοκομείο τους προσέφερε συμβουλευτική για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες.

«Ήταν η πιο τρομακτική περίοδος της ζωής μου, αλλά ευτυχώς το προσωπικό του νοσοκομείου βοήθησε πολύ εμένα και την οικογένειά μου», είπε.

Η Ιμογκέν είναι τώρα σπίτι, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο. Οι γιατροί είπαν στη μητέρα της ότι είναι ευχαριστημένοι με τον τρόπο που λειτουργούν πλέον τα όργανα της.

Η μητέρα της Ιμογκέν δεν γνωρίζει ακόμη τον λόγο του τόσο πρόωρου τοκετού αλλά της είπαν ότι υπάρχει 40% πιθανότητα να συμβεί ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πρόωρο επιζών μωρό στον κόσμο εκτιμάται πως είναι ο Κούρτις Ζι- Κέιθ Μίνς από τις ΗΠΑ, που γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα, 11 ημέρες νωρίτερα από την Ιμογκέν.