Η ιστορία του συγκροτήματος του Μπομπ Γκέλντοφ «Boomtown Rats» γίνεται ταινία

Θα εμφανιστούν Στινγκ, Μπόνο, Σινέντ Ο′ Κόννορ και Ντέιβ Στιούαρντ.
Peter Nicholls / Reuters

Η ιστορία του θρυλικού ιρλανδικού συγκροτήματος της πανκ τις δεκαετίες του ’70 και ’80, «The Boomtown Rats», πρόκειται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει σε ταινία.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Boomtown», τα γυρίσματα του οποίου έγιναν σε Δουβλίνο και Νέα Υόρκη, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, μετά της επανένωση τους, το 2013, τους Μπομπ Γκέλντοφ, Γκάρι Ρόμπερτς, Πιτ Μπρικέτ και Σάιμον Κράου. Παράλληλα, την εμφάνιση τους θα κάνουν και σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως, οι Στινγκ, Μπόνο, Σινέντ Ο′ Κόννορ και Ντέιβ Στιούαρντ.

Η παραγωγή και σκηνοθεσία της ταινίας - ντοκιμαντέρ θα είναι του Μπίλι ΜακΓκράθ. Μιλώντας στο Variety, ο γενικός διευθυντής της Beyond Distribution, που είναι ο επίσημος διανομέας είπε πως, «Ο Μπίλι Μακ Γκράθ υπήρξε συγκάτοικος του Μπόμπ Γκέλντοφ, στα νιάτα τους, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα για μία πιο προσωπική ματιά στο συγκρότημα, τον αντίκτυπο που είχε η μουσική τους στην κουλτούρα της Ιρλανδίας, αλλά και πως εξελίχθηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα στον κόσμο».

Οι «The Boomtown Rats», δημιουργήθηκαν στο Δουβλίνο το 1975, με σειρά επιτυχημένων τραγουδιών έως το 1986, όπως το «Rap Tap» και «I Don’t Like Mondays», και τον Μπόμπ Γκέλντοφ σε ρόλο τραγουδιστή και «Frontman».

Το 1986 το συγκρότημα διαλύθηκε και χρειάστηκε να περάσουν 27 ολόκληρα χρόνια για την επανένωση του, χωρίς όμως δύο βασικούς συντελεστές, τους Τζόνι Φίνγκερς και Γγέρι Κοτ.

Πηγή: Variety

Δημοφιλή