ΔΙΕΘΝΕΣ
17/07/2019 17:49 EEST

Η ιταλική μαφία ετοιμάζεται να αναστηθεί ενώ οι Αρχές προχωρούν σε συλλήψεις

Οι εισαγγελείς προειδοποιούν τον λαό της Ιταλίας.

Reuters

Συντονισμένες ενέργειες πραγματοποιεί η ιταλική σε συνεργασία με την αμερικανική αστυνομία με στόχο την καταστολή των αρχηγών της σικελικής μαφίας που το τελευταίο διάστημα -όπως όλα δείχνουν- προσπαθούν και πάλι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, αφού τόσα χρόνια βρίσκονταν εξορισμένοι στις ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν Ιταλοί ερευνητές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών του αμερικανικού ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών (FBI), την Τετάρτη συνέλαβαν 18 άτομα στη Σικελία, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιούσαν για την οικογένεια Ινζερίγιο στο Παλέρμο και την οικογένεια Γκαμπίνο στη Νέα Υόρκη.

Reuters

Ακόμα ένας ύποπτος αναζητείται στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως η μεγαλύτερη συμμορία οργανωμένου εγκλήματος στη Σικελία, γνωστή ως «Κόζα Νόστρα» βρίσκεται σε «καταστολή» από το 2017 όταν το αφεντικό της, ο Σαλβατόρε «Τότο» Ριίνα, πέθανε μέσα στη φυλακή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ριίνα κήρυξε τον πόλεμο της μαφίας στο μεσογειακό νησί τη δεκαετία του 1980, όταν συγκρούστηκε με την οικογένεια Ινζερίγιο. Πλέον οι συγγενείς του άλλοτε μεγαλύτερου νονού της νύχτας ξεκινούν προσπάθειες ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους με τη βοήθεια ισχυρών συμμάχων από τη Νέα Υόρκη, ανέφερε η ιταλική αστυνομία.

Οι Αρχές μάλιστα σχολιάζουν τον ισχυρό δεσμό που έχει αναπτύξει η οικογένεια του Ριίνα με τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ. Κανένα μέλος από τις δύο οικογένειες δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Οι Γκαμπίνος είναι μία από τις πιο γνωστές οικογένειες μαφιόζων στη Νέα Υόρκη. Οι ίδιοι έχουν κατηγορηθεί για δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και μαύρου χρήματος.

Η ιταλική αστυνομία από την πλευρά της δήλωσε πως οι ύποπτοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη αντιμετωπίζουν μια σειρά κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων της συμμετοχής στη μαφία, των εκβιασμών και της απάτης.

Reuters

Μεταξύ των κρατουμένων είναι και ο Σαλβατόρε Γκαμπίνο, ο δήμαρχος ενός χωριού κοντά στο Παλέρμο, και οι Τομάσο και Φρανσέσκο Ινζερίγιο, στενοί συγγενείς του Σαλβατόρε Ινζερίγιο που σκοτώθηκε από τα πυρά του Ριίνα το 1981.

Οι εισαγγελείς έχουν πολλάκις προειδοποιήσει πως η Κόζα Νόστρα προσπαθεί και πάλι να πρωταγωνιστήσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που τα ηγετικά της στελέχη είχαν απομακρυνθεί από την εξουσία.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας του κράτους εναντίον της μαφίας στην Ιταλία κλιμακώθηκε το 1992 όταν οι μαφιόζοι δολοφόνησαν δύο από τους κορυφαίους Ιταλούς δικαστές προκαλώντας την κατακραυγή του κόσμου και αναγκάζοντας τον πολιτικό κόσμο να δράσει.

Reuters
Reuters
Reuters

Sponsored Box